2 entry daha
  • kısa bir süredir kullandığım, f/p harikası über akıllı telefon.

    türkiye garantilisi 800 liradan satılmakta şu anda. kısa sürede deneyimlediğim kadarıyla artılarını ve eksilerini şöyle sıralayabilirim:

    -telefonun boyutu 5.5 inch ve 401 ppi değerinde full hd bir ekranı var. bana kalırsa bir akıllı telefon için en ideal boyut 5", maksimum ise 5.2". daha fazlası tek elle kullanım için fazla büyük. ayrıca moto g4 eğer 5" olsaydı, g4 plus modeli adının hakkını veren bir şekilde 5.5" olarak tercih fırsatı sunardı.

    -saf android deneyimi sunuyor. dolayısı ile gereksiz uygulamaların yarattığı akıcılık sorunlarını yaşatmıyor. kutusundan 6.0.1 sürümü ile çıkıyor ve şubat ayında android nougat 7 sürümüne güncelleme alacak. bu segmentte nougat alan nadir cihazlardan.

    -türkiye'de sadece 16 gb dahili hafızalı ve 2 gb ram'li modeli satılıyor. 32 gb modeli gibi 3 gb ram'e sahip olsa birçok kullanıcı tarafından tercih edilebilirdi. motorola'nın türkiye pazarını pek iplemediğini düşünüyorum.

    -ahize ile hoparlör telefonun üzerinde aynı speaker'ı kullanıyor. ses seviyesi ve kalitesi gayet iyi, ancak ahize biraz cızırtılı gibi. elimdeki modelin arızalı olma ihtimali de var tabi.

    -bildirim ışığı yok. bunun yerine kilit ekranında daydream arayüzü kullanılmış. telefonu elinize aldığınız zaman kilit ekranında interaktif bir şekilde bildirimler beliriyor. oldukça kullanışlı ve estetik olmuş.

    -hareket ve akselometre etkin bir biçimde kullanılmış. telefonu sağa sola sallayınca kamera açılıyorken, ileri geri salladığınızda el feneri devreye giriyor. oldukça pratik.

    -malzeme kalitesi ve donanım performansı oldukça iyi. telefon ucuz durmuyor. biraz kalın olsa da ağır değil. kamera performansını yeterli buldum.

    -kutusundan kulaklık çıkmıyor. aynı zamanda, qualcomm quick charge özelliğini desteklediği için 15 dakikada telefon 6 saat sürecek bir şekilde bataryayı dolduruyor. fakat kutusundan bu özellikte bir şarj aleti ya da kablo değil, 550 ma gücünde cılız bir şarj cihazı çıkıyor.

    çoğu insan motorola'nın tekrar satışa sunulduğundan bile habersiz. cem uzan sağolsun, amerika'da en çok tercih edilen markalardan birinin türkiye pazarında payı ve presitiji yok. bu fiyat segmentinde çoğu kullanıcı xiaomi ve diğer çin markalarını ya da general mobile'ı tercih edeceği için çok fazla satacağını düşünmüyorum. ama ben telefondan hayli hayli memnun kaldım.

    bir üst modeli için (bkz: lenovo moto g4 plus)

    edit: iki adet yaygın problemi var. birincisi, kulaklık ile müzik dinlerken şarkının bip sesi ile durması ve sonra devam etmesi. kulaklık jakı ve android işletim sistemi ile ilgili bir problemmiş. diğeri de video oynatırken video görüntüsünün kısa bir süre donması ama sesin devam etmesi sonucu senkron kayması. ikisi için de kalıcı bir çözüm yok.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap