2 entry daha
  • (bkz: 90'larda çocuk olmak)

    21-26 mart

    ilkokuldaydık. orman haftasına denk gelen cuma, günü denk gelmiyorsa da yine o haftayı takip eden cuma günü okul servise öğrenciler servise doldurulur, belediye ve orman bölge müdürlüğü sponsorluğunda ağaç dikilecek olan bölgeye giderdik. büyük amcalar tarafından açılan deliklerin yanlarında bulunan fidanların poşetlerini söker daha sonra da kuyuya ağacı koyardık. anlatılırdı nasıl dikileceği. gövdesinden kökün üzerinden 5-10 cm toprak içinde kalacak v.s. ağacın önemi anlatılır. erozyona ve toprak kaymasına karşı ağacın tek başına mücadelesi anlatılır. okulun koro grubu varsa tohumlar fidana fidanlar ağaca türküsünü söylerdik. ağaç önemliydi.

    fena mı olur dikili ağacın olsa denilirdi. ara ara memlekete gittiğimde bakıyorum diktiğim ağaca duruyor halen. biz büyüyoruz o da büyüyor bizimle beraber. çocuklarıma da göstereceğim eğer rant kurbanı olmazsa. bak diyeceğim orman haftası böyle güzel bir hafta. ağaç dikiyorsun 30 yıl sonra senle beraber büyüyor.

    şimdi bakıyorum öğretmen olan arkadaşlarıma soruyorum yapılmıyor artık böyle etkinlikler diyorlar. sonra gezi parkını düşünüyorum. belki de ağaç değildi tüm mesele, ama ağaç da meseleydi.

    bu etkinlik belki yöreden yöreye değişkenlik gösterebilir. ama bizim yöremizde dikerdik orman haftasında ağacı.

    debe kaldırılana kadar her ay başında bir önceki aya ait ekşi bülten yayınlanırdı. (bkz: ekşi sözlük'te dolu dolu kasım 2016) ekşi orman şu kadar ağaca ulaştı gibisinden.bakıyorum da en son 2459 ağaç diyor. 3 aydır dikmedik mi ağaç ? debe kaldırıldı onu da göremez olduk neden böyle oldu kanzuk ?

    orman haftanız kutlu olsun.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap