150 entry daha
  • mel gibson'un savaşı kutsadığını çıkaranların filmi izleyip izlemediklerinden emin değilim.

    --- spoiler ---

    ilk olarak mel gibson'un bir şey yaptığını nereden çıkarıyorsunuz? adam bir başkasının hayatını filme almış.

    kaldı ki filmin başından beri baba rolündeki hugo weaving (bu arada muazzam bir adam, harika bir oyunculuk) ''biz ne için savaştık, bize savaştan sonra ne gözle bakıyorlar, hepimiz değersiz biri olduk çıktık.'' serzenişleriyle savaşın ne kadar gereksiz ve ölenlerin birer isimden ibaret olduğunu gösteriyor. savaşa karşı çıkmayı bundan daha güzel anlatan varsa beri gelsin. zira ben o sahnelerde gayet duygulandım.

    andrew garfield spiderman olarak ne kadar hayal kırıklığı yaratsa da bu filmde tam o rol için yaratılmış gibiydi. hafif alıklığı, o gülüşü; tam olarak karakteri yansıtıyordu.

    film işleyeceği her şeyi çok güzel işlemiş. elbette yine abd'nin kahramanlıkları pompalanmış ancak hikaye neticede gerçek.

    filmdeki 2 saçma yer ise üstü örtülür gibi değildi. ilki elbette ''o japonlar neden o ipi kesmiyor.''

    diğeri de desmond'un komutanı arkasında kendi yaptığı kızakla sürüklerken, komutanında ateş ederek japonları öldürmesiydi. o kadar duygusal yoğunluğun içinde kahkaha attım resmen.

    bu arada japonların savaşta karşı tarafta yarattığı psikolojik yıkıma da çok güzel bir örnek olmuş. böyle savaşan adamların (kesinlikle savunmuyorum) atom bombasından başka bir şey durduramazdı. gururları için ölmek bir yaşam felsefesi olmuş cidden. bambaşka bir şey. her seferinde baştan şaşırmamak mümkün değil.
    --- spoiler ---

    kısaca bu zamana kadar çekilen onlarca savaş filmine göre çok farklı bir konusu olan ve bununla da beğenimi kazanan mel gibson filmi. kesinlikle izlenmeli.
137 entry daha
hesabın var mı? giriş yap