10 entry daha
  • şahsım adına olmayan iticiliktir. daha doğrusu itici hali bunu sadece diline dolamış asla hissettirememiş olan erkek iticiliğidir.
    kimse kimsenin malı, sahibi, tapulu arsası falan değil. bu komiklikleri geçersek, birbirine ait olmak veya olabilmek birbirini tamamlamakla doğrudan alakalıdır. bu bazen fiziksel bazen ruhsal olur. ikisi de insanı fazlasıyla tatmin edebilir.

    bize ait olduğunu savunduğumuz maddesel her şeyi yitiriyoruz zaten. evim diyorsun deprem oluyor, arabam diyorsun kazada yok oluyor, işim diyorsun iflas ediyorsun.
    ancak aidiyetle sahiplendiklerin senin kalıyor. bu da bir eşyadan bir objeden, paradan puldan çok daha fazlası.
    mesela; ten uyumu gibi. tarifi ve elde etmesi çok çok zor bir sahip olma hissi.
    ancak ve ancak karşılığı tam olduğunda büyülü olabilen bir duygu. yoksa "sen benimsin" demekle kimse kimsenin olmaz. tek taraflı aidiyet bir boşluk hissidir.
    bir bedene ait olduğunu onu tamamladığını fark edebilmek ise; arabesklikten uzak tam anlamıyla bir doyum demektir. biriyle beş yılda hissedemediğini hiç ummadığın biriyle beş dakikada hissedebilirsin.

    "sen benimsin" diyebilen kadın sayısı çok daha azdır ama hissiyat olarak daha çabuk farkeder ait olduğunu ve ona ait olanı.
105 entry daha
hesabın var mı? giriş yap