• günümüzde üzücü bir şekilde her gün gerçekleşen vahim olay. kimse evlenip, boşanmış, bozulmuş bir erkeği koca olarak kabul etmez. kim başkasının eskisiyle bir ömür geçirmek ister ki? sizin ilkiniz olacakken, neden ikinci evliliğini yapan bir erkeği seçeceksiniz? kaldı ki boşandıktan sonra erkekler yaşlanmış, çirkinleşmiş oluyor, ayrıca eski karısıyla iletişimi bir türlü kopmayacak, çocuk varsa daha fena, bir de nafakayı düşünün. çalışır ortak bir şeyler yaparız diyeceksiniz, o gelirinin bir kısmını eski karısına ve çocuklarına aktaracak. böyle bir durumu olmayan erkektense, neden boşanmış erkek?

    ayrıca başka kadına eli değmiş, iffeti bozulmuş erkeğe bakmam bile. iffet önemli. namus önemli.

    etrafınıza bakarsanız bir sürü boşanmış kart papaz görürsünüz, hepsi değersizleşmiştir. onları kimse almaz. hatta çoğu annesinin evinde yaşar. ama kadınlar öyle mi? kadın ister kendi hayatını kendi kurar, ister yeniden evlenir, çünkü kadın değerlidir. kadın doğurandır, kadın seçicidir. doğa kanununa göre bile hep erkekler kadının ayağına gelir. bu nedenle üzülerek söylüyorum ki erkekler yaşlandıkça değer kaybettiği gibi, boşandıktan sonra "kusurlu" kategorisine girer.

    not: sözlükteki cinsiyetçi başlıkların çoğalması ve buna müdahele edilmemesi üzerine, oyunu sizin bildiğiniz gibi oynama kararı aldım.

    edit: parası oldukça erkeğin değerinin düşmeyeceğini savunan cahiller varmış. bütün kadınların erkekler gibi paraya taptığını sanıyor galiba. sana da bulalım bir tane boşanmış erkek.
940 entry daha
hesabın var mı? giriş yap