9 entry daha
  • filmi izlerken kapılıp gidiyorsunuz lakin biraz değişik bir film. bu değişik hem iyi hem kötü anlamda.
    iyi, çünkü konu güzel, oyunculuk güzel, sorgulattığı şeyler çok güzel, karakterler iyi. en gereksiz gelen karakterin yaptıkları bile mantıklı geliyor.
    kötü, çünkü bazı yerlerde konu harcanmış hissine kapılıyorsunuz. en önemlisi , filmin sonu, açıklamaları bir anda oluyor ve bitiyor.
    tanıtımlarda gecen "a love story" kısmı asıl konuyu biraz eziyor gibi olsa da hatta izlerken e hani nerde bu love story derken açıklığa kavuşuyor birçok şey. açığa kavuşuyor derken her şey kesin ve net açıklanmıyor ama güzel bağlanıyor.
    kısaca, izlemesi asla zaman kaybı değil. bu tarz konuları seviyorsanız kaçırmayın derim. yeterince etkileyici bir film.

    --- spoiler ---

    gerçekten bir şekilde en büyük pişmanlıklarımızın olduğu anlara, ya da kelebek etkisi yaratacak seçimlere gidip farklı şekilde ilerleme şansı veriyor olsaydı bu buluş, muhtemelen filmin ilk başında ne kadar yadırgamış olsam da, ben de ölmeyi tercih edebilirdim. burada beni tek düşündüren, bir nevi paralel bir hayata geçerken deneyimlerimizin ve bilincimizin de bizle beraber gelip gelmediği. anlık hatırlamalar, bu bana tanıdık geliyor vs tarzında değil, gerçekten de tüm bilinci aktarmak. eger boyle olsaydı ve fiziksel şartlara bağlı olmasaydık yaşlı bir şekilde bu işi denerim. boylece daha cok gormus gecirmiş olacaktım. fakat öldüğümüz zamanki fiziksel sartlarımızla yeni hayata başlıyorsak kesinlikle genç ölmek isterdim. gerçi pişmanlık anlarımıza gidiyorsak bu seneler öncesi de olabilir. bilemedim, aklım karıştı.

    --- spoiler ---
43 entry daha
hesabın var mı? giriş yap