5 entry daha
  • anlayabildiğim tüm imgelere hayran olduğum, anlayamadıklarıma da saygı duyup, araştırmak üzere bir kenara koyduğum bir filmdir. düpedüz bir masaldır ismi ile müsemma.

    --- spoiler ---

    yönetmenimiz alejandro jodorowsky arada bir sahneye ilham perisi kıvamında girer ya da geçmişte yaşanmış bir mevzuya uzaktan bakarak içindeki küsmüşleri barıştırır. uçarı gençliğini yatıştırır. sahnelere girişleri de bir yönetmen edasıyla olur. kimi zaman gençliğine -yani gençliğini oynayan oğlu adan jodorowsky'e arkasından sarılır ve: "hayatın bir anlamı yoktur: yaşa! yaşa!" diye direktif verir. kimi zaman da babasını oynayan oğlu brontis jodorowsky nin dudakları ile kendi gençliğine bir öpücük kondurur.

    --- spoiler ---

    yıllar var ki böyle güzel bir şey izlemedim ben. sinema değil diyenler benim umrumda değil, bir konçerto belki, belki de bak bak bitmek bilmeyen bir resim. sanat nihayetinde en kallavisinden. ismine bu kadar yakışır mı bir film ya da bir filme bu kadar yakışır mı bir isim?

    film festivali dahilinde türkiye'de gösterime girdiğini görünce tesadüf eseri biletimizi almıştık. hayatımda verdiğim en doğru karar olduğunu düşünüyorum. her küçük ayrıntıya anlam kırıntısı yükleyen bir manyağa, yani bana "yaşa" diyen jodorowsky, bu filmle hayatımda çok şey değiştirdi. doğru zamana denk geldiği şüphesiz. yaşa, yaz, çek, öp, seviş! durma! çünkü hayat, gerçekten ama gerçekten çok kısa.

    film müziklerinde adan jodorowsky imzası varmış. şöyle buyrun
13 entry daha
hesabın var mı? giriş yap