1 entry daha
  • kurslarının herhangi bir ücrete tabi olup olmadığını*, ücrete tabi ise de ne kadar olduğunu merak ettiğim ve bilenlerin yeşillendirmesini istediğim okçuluk kulübüdür.

    milli gururumuz metin gazoz'un ismi bile güvenmek için yeter diye tahmin ediyorum.

    edit: hepimiz aynı gemideyiz isimli yazar arkadaşımız, -tam emin olmamakla birlikte- haftada 2 saatlik kurs ücretinin 260 lira civarı olduğu konusunda beni yeşillendirdi, teşekkür ediyorum kendisine. ayrıca yine kendisine de yazdığım gibi, 260 lirayı 6 ay biriktirseniz hoyt klash marka makaralı yay alabilirsiniz. birkaç ay daha biriktirseniz yay aksesuarları, tetik, hedef minderi gibi daha birçok gerekli malzemeyi asgari düzeyde de olsa temin edebilirsiniz. bana sorarsanız bu çok daha mantıklı.

    ha diyeceksiniz ki "eğitim ne olacak?". bazı belediyelerin spor parklarında ücretsiz okçuluk kursları veriliyor. örneğin ben başakşehir'de oturuyorum ve başakşehir spor parkı'nın vermiş olduğu ücretsiz okçuluk kursuna gidiyorum. mükemmel bir eğitim verdikleri söylenemez elbette, daha çok "şöyle yapacaksın böyle yapacaksın" deyip atış yaptırıyorlar anca... ancak youtube'da bu konuda birçok video var, ben şahsen bu videolardan öğrendiklerimi kursta uygulayarak kısa zamanda büyük bir gelişim kaydettim atışlarımda. yani evet, belki iyi bir hocanın denetimindeki kadar etkili olmayabilir ancak, en azından kendi yayınız* ve kendinize ait malzemeleriniz olur. böylelikle istediğiniz gün, istediğiniz saatte, istediğiniz kadar çalışma fırsatına sahip olursunuz. gerçekten isterseniz, temel düzey okçuluğu kendiniz de öğrenebiliyorsunuz merak etmeyin.

    yani uzun lafın kısası, bu parayı kursa vereceğinize 7-8 ay biriktirip kendi malzemelerinizi alıp, aynı zamanda da belediye kursları ve aşağıdaki youtube kanalları sayesinde asgari seviyede de olsa kendiniz de öğrenebilirsiniz.

    güzel bilgiler edinebileceğiniz birkaç youtube kanalı:

    a2z archery: ayhun hocamızın emek verdiği türkçe bir kanal.
    world archery: zaten dünya okçuluk federasyonu, fazla söze gerek yok...
    nusensei: bu hocamız da gerçekten çok iyi, anchor point ve release hususunda birçok şey öğrendim kendisinden.
    sean's outdoor adventures: bu abimiz de birçok kişiye daha önce bu işi öğretmiş birisi, bu konuda tecrübeli olduğu gerçekten belli oluyor videolarından. ayrıca avcı. her videosunun sonunda istisnasız "god bless you" der*.

    daha nice kanallar veya siteler bulabilirsiniz elbette.
hesabın var mı? giriş yap