1 entry daha
  • gross marketlerden yapılan toplu alışveriş iyi bir öneridir. toptancı olduğu için perakende markete gelene kadar katlanılan maliyetler ve perakendecinin koyacağı kar cebinizde kalacak. fiyatları bim'den bile ucuz. ayrıca normal bir marketten farkı yok. ha illa eşyaları x markalı poşete koymak isterseniz siz bilirsiniz. ya da janjanlı rafların ve ışıkların içinde alışveriş yapmak isterseniz kasa'da size o zevki fiş üstünde tattırırlar.

    ayrıca tasarrufu arttıran en önemli nokta uzun ömürlü ürünler için fazla fazla alışveriş yapmak. mesela sabun mu alacaksın? al 10 tane. kullanılacak nasılsa. şampuan mı alacaksın? al 10 tane. makarna mı? al 20-30 paket. diş macunu mu? al 10 tane. uzun ömürlü süt mü lazım? al 10 tane. zaten kullanacaksın.

    2-3 aylık alışverişinizi tek seferde yaparsanız ciddi manada paranız cebinizde kalır. bir diş macununu 2 tl ucuza alsanız 10 macunda 20 tl cebinizde kalacak. ikinci olarak ileride gelebilecek zamlardan kurtulursunuz. neye ne zaman zam geleceği belli değil. 2-3 ay içerisinde ürünlere en az bir kez zam gelmesi kaçınılmaz öyle değil mi? o zaman bir ay sonraki alışverişini zamlı fiyattan yapacaksın. ne gerek var? son kullanma tarihi 3 yıl sonra yazan ürünü iki ay evde bekletsen ne çıkar? ankara'da a city outletin arkasında toptancı marketler var bir sürü. birini deneyin isterseniz.
1247 entry daha
hesabın var mı? giriş yap