302 entry daha
  • tarihi bir boks maçı oldu. tespitlerim şöyle:

    - 5. raundda joshua çok iyi başladı, orada nakavt ile alabilirdi. fakat sonrasında kliçko kalktıktan sonra iki arada bir derede acayip bir direkt vurdu çene yüz karışımı. sonrasında joshua bir müddet bilinçsizce dolaştı. yorumcu ve spiker elemanlar (onlara sonra geleceğim) joshua yoruldu olarak algıladılar. alakası yok. joshua saldırdığından yorulmamıştı. yediği sağlam yumruğun etkisinden mal mal dolaşıyordu. 6. roundda da zaten toparlanan kliçko, henüz tam toparlanamayan joshua'yı indirdi. ama devamını getiremedi.

    - sonraki raundlarda 11. raunda kadar joshua aktif dinlenme yaptı. kliçko sol direktlerle puan üstüne puan aldı. böyle biterse kliçko kazanır diye düşünürken, joshua'ya sanırım saldır yoksa maç gidiyor talimatı geldi. saldırdı ve bu defa bitirmeyi başardı.

    - kliçko fury maçından çok daha iyi ve formda durumdaydı. o maçta fury'yi desteklemiştim. kliçko da adına yakışmayacak şekilde sürekli uzaktan dövüşmüştü. bu maçta ise gayet hazır ve fit göründü. bugünkü kliçko fury'yi fena harcardı.

    - joshua, kilo almış kas yapmış. eski hızı biraz düşmüş ama kuvveti artmış. millet eleştirmiş ama bence doğru taktikti. kliçko'yu nakavt dışı yenmenin zorluğunu biliyordu. nakavt edebilmesi için de daha kuvvetlenmesi gerekiyordu. taktiği tuttu.

    - muhammed ali'yi örnek aldığını söylemiş olan joshua muhammed ali'nin foreman'ı yendiği taktik gibi arada kliçko'ya acımadı ki acımadı ki, gel vur diye diye bekledi. 11. raundda ani saldırarak, sağlam bir aparkat ile bitirdi.

    - joshua yeni nesilde efsane bir boksör olacak gibi. bu ışık var. çenesi de göründüğünden sağlammış. yalnız savunması halen olması gerektiği kadar iyi değil. ters yumruklar alabiliyor.

    - yorumcu ve spiker, hayatımda izlediğim en boktan yorumcu ve spiker olma ödülünü aldılar. tebrik ediyorum. bu kadar kolpa yorumcuya hiç rastlamamıştım. gereksiz joshua'yı gömmeler, kaybedince de kliçko'yu gömmeler falan. ne kompleksli geveze dengesiz ve iş bilmez bir lavukmuşsun arkadaş. çok konuşacağına sussaydın da adam sansaydık.
53 entry daha
hesabın var mı? giriş yap