4 entry daha
  • tam bir türkiye klasiği. zorla zararda gösterilen kamu işletmeleri, medyanın "devlet ayran mı üretecek ülen" mealli çiğlikleri, özelleştirme süreci vs vs..

    amma velakin sevgili medyamız bize sadece özelleştirmenin öncesinde birazcık, sonrasında da birazcık anlatır. özelleştirilecek kurum sanki "trilyonların gömüldüğü, çalıştığı her gün devletin -yani bizim- cebimizden milyarların çıktığı" bir korku yuvasıdır (ölü yatırımlara giden trilyonları daha yeni hatırladı bu armutlar). sonra bir kara murat çıkar ve bir ur gibi duran kurum, keser atar. vatana millete faydalı olmak isteyen birileri de (aralarında ara sıra ecnebiler çıkar ama sizi yanıltmasın, biz çoktan türkleştirdik onları) bu "enkaz yığınını" satın alır, "özel teşebbüsün" sihirli eli ile dokunur ve o enkaz yığınından bir dünya devi doğurur (işte bu noktada medya görevini yapmış olmanın haklı gururu ile başka gündemlere yelken açar)..

    birileri bu kurumların neden zarar etti/rildi/ğini, çözüm yollarının neler olmasını gerektiğini söyleyene kadar sevgili özel teşebbüsümüz bu kurumdan alacağını çoktan almıştır bile. sevgili devletimize bu içi emilmiş kurumu geri almak kalır. tabi bunu sevgil medyamızın neresinde bulacağınızı size bırakıyorum..

    ah bir de böylesi "ayrık" olaylar da olur. fabrikanın asıl sahipleri uyumaz, uyutmaz. bize de birkaç entry ile bu olayı anmak kalır. üç gün sonraki uykuya dek bununla idare ederiz..

    (fazla değil, bir beş sene sonra görmek isterim seka'yı, onun yerine hayatımıza sokulan şirketleri, medyamızın onları nasıl hatırlayacağını vs.. bakalım tükürdüklerimi yalayabilecek miyim?)
15 entry daha
hesabın var mı? giriş yap