5 entry daha
  • tanrıyı küçük beyinlerimizle algılamaya çalışmamız ve bir kalıba sokmaya çalışmamız bizi hep bu tür düşüncelere sevk ediyor.

    dişi bir tanrı düşününce tuhaf oluyor musun? oysa erkek tanrı gayet normal geliyor değil mi? peki tanrının aslında bir cinsiyeti, şekli, kokusu veya rengi olmadığını hiç düşündün mü? muhtemelen asıl gerçek olan bu bilgiyi hiç düşünmedin.

    ıyilik ve kötülük nedir? mesela bir virüs vücuduna giriyor ve yaşamını devam ettirmek istiyor ama sen onu fark edince yok ediyorsun. bu seni iyi mi yapar kötü mü? ne kadar geneli görebiliyoruz, ne kadar makro boyutta plan yapabiliyoruz? tanrı da bizim gibi mi hareket ediyor?

    tanrıyı anlamaya çalışmıyoruz bence. biz tanrı gibi düşünmeye çalışıyoruz ki düşünmek bir insan eylemidir. tanrı ise insan değildir.

    edit: konuyla alakalı epey mesaj aldım. tanrıyı nasıl tanımlamalıyız gibi bir sorun var genel olarak. önce kendimizi ve çevremizi tanimlamaya çalışmalıyız. fakat bunu da sorgulamayı düşünmediğimiz gerçeklik algısı ile değil, daha farklı bilgi ve metodlar ile yapmalıyız ki gerçeğe bir adım daha yaklaşalım. aşağıdaki videolardan faydalanabilirsiniz umarım

    her şey enerjiden oluşmuş ancak biz bunu fark edemiyorken, tanrıyı bulutların üzerinde oturan yaşlı bir dede gibi hayal etmek normal ama gerçekçi değildir.

    gerçek nedir

    yaşam bir simülasyon mu?

    bilmediğiniz çok şey var

    basit anlatımla genel açıklama
114 entry daha
hesabın var mı? giriş yap