2 entry daha
  • sevimsiz şubat ayının oldukça sevimli son kitabı:lady anne susuyor..
    hector hugh munro namı değer saki'ye ait olan kitap bir borges derlemesi..kitabın başındaki önsöz babil kitaplığının neden özel olduğunu da özetliyor bence.yazarın daha önce birkaç kitabını okumuş olsam da bu derlemedeki öyküler gerçekten cezbedici..içinde çocukların (ki oldukça zeki olduklarına inanıyorum) kahramanlıklarını ilan ettiği fantastik öğelerle yoğrulmuş öykülerde en dikkat çekici olan ironinin kullanılışı..sanırım güneşin doğduğu yerden yani şarktan beslenen yazar hayatındaki gelgitleri de öykülerinde ustalıkla harmanlamiş.
    kitapta en beğendiğim öyküler masalcı amca ve tavan arası oldu..büyüdüğünü ve her şeyin en dogrusunu bildigini iddia edenlerin yüz ifadelerindeki değişime kadar gözümde canlandirdigim bu iki öykü ironinin efendisi kabul edilmeli..
    ve intikam ateşini körükleyen bu çocukların alnından öpmeli. . yana yakıla babil kitaplığının bende olmayan kitaplarını ararken kitaplığımda buldugum bu derlemenin malesef baskısı yok.. ha bulursanız vakit kaybetmeden sarmaş dolaş olun derim saki ile... çok iyidir!
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap