61 entry daha
  • uzun sure turkiye disinda kalicaz, gidip bu bankadan hesap acalim uluslararasi banka daha uygun olur isimize yarar dedik, ekim ayindan bu yana basimiza gelenleri adim adim inceleyelim:

    1) ben hesap acarken ogrenci oldugumu soyleme hatasina dustugum icin 50 dolar hicbisey parasi kesildi ve "ogrenci hesabi" sahibi oldum. arkadasim ogrenci oldugunu soylemedigi icin %100 ayni hizmetleri iceren pakete (evet %99,9 diil %100) hic para vermeden sahip oldu.

    2) bu durumu farkedince delirmis halde subeye gidip ogrenci diilim ben bugun biraktim okulu, normal hesap istiyorum seklinde olay cikarinca 50 dolar aynen hesabima iade edildi.

    3) "hesabinizdaki miktar 1000 dolarin altina dustu, bu durumda hesabinizdan sorumlu kisi ben oldugum icin genel mudurlukten bana kiziyolar, lutfen para yatirin hesabiniza artik" seklinde garip bir istekte bulunan sube kisisi tarafindan her gun aranmaya basladim. ilk once "yatiricam bikac gune" seklinde oyalayip sonra yurtdisinda da aramaya devam edince "aramayin beni yok param filan hesabimdaki neyse o - istedigimi yatirir istedigimi cekerim - size niye kiziyolar ki hesap benim hesabim icin - bi daha kizarlarsa musteri cok sinirlenmis kendisini ariycakmissiniz efendim diyin genel mudurluktekilere - musteri temsilcisi filan da istemiyorum atm kartim yeter bana" seklinde azarlayarak telefonu kapatmak zorunda kaldim. o gunden beri bir kez bile aramadilar.

    4) arkadasimin karti hindistan'da durup dururken bozulup manyetik hata vermeye basladi. "bu sehirde bu adamlarin subesi var gidelim cozsunler" diye citibank jaipur subesine gittik. problemimizi anlatinca bi azarlayip kovalamadiklari kaldi - onlarin turkiye'deki bankayla bi ilgisi yokmus, derdimizi kendi subemize anlatmamiz gerekiyomus, hayir efendim onlar bizim subemizle bizim icin baglantiya gecemezlermis, hayir telefonlarini kullanmamiz bile soz konusu diilmis, o koltuktan kalkip yan tarafa oturabilirmiymisiz, sirada musterileri bekliyomus. hani kaybolan karti 24 saatte elimize ulastiriyolardi dagda ovada colde denizde buluyolardi bizi? subelerine kadar gidince bile bisey yapmaktan acizler, kendi musterilerinin zor durumda oldugunu, yurt disinda hesabindan para cekemedigini goruyorlar ve killarini bile kipirdatmiyolar - yeni slogan olarak your citi doesn't give a shit oneriyorum your citi never sleeps yerine.

    5) turkiye'den ailem hesabima para yatirmak istedi ve bu bankanin bir subesine gitti. kendilerinden 50 dolar masraf istendi (evet, ayni bankanin bir subesinden yine turkiye'deki diger bir subesine havale, yani bedava olmak zorunda olan bir hizmet bu). ailem bu gerizekali uygulamayi gorunce kendi calistiklari banka olan kocbank'a gitti ve kocbank citibank'taki hesaba hicbir masraf almadan koyuverdi iki gun icinde parayi.

    bunlar benim basima sadece hicbir ozelligi olmayan bir vadesiz doviz hesabi ve atm kartindan ibaret bir hizmeti kullanarak geldi. kredi karti, kredi vb. daha sofistike hizmetler alanlara neler yaptiklarini dusunmek bile istemiyorum.

    bu arada bir de citibank hesabim olsun yurtdisindayken komisyonsuz para cekerim filan diye hic dusunmeyin - komisyon odememek icin citibank atm'lerini kullanmak gerekli ve bu atm'leri bulmak icin dedektif olmak gerekiyo, bi yerden sonra aramaktan vazgecip etraftaki herhangi bir atm'den para cekiyosunuz ve o komisyonu yine oduyosunuz. herhangi bi bankanin visa electron ya da maestro kartiyla da cok korkunc olmayan komisyonlar odemeden surdurebilirsiniz hayatinizi. ayrica citibank turkiye'deki hesabinizdan yurtdisinda para cekebilmenize ragmen diger bankalarda oldugu gibi burada da yurtdisindan hesabiniza para yatirmak gibi bi sansiniz yok. sonuc olarak uluslararasi bi banka olmasinin bireysel kullanicilara hicbi yarari yok bu bankanin.

    cok kizdim yazarken bu entry'i yine. sayin musteri temsilcisi hanim, hesabimdaki para 15 dolara dustu, aramadiniz ne zamandir, kizmiyolar mi artik genel mudurlukten?
218 entry daha
hesabın var mı? giriş yap