90 entry daha
  • bir başkasının yaşamının ayrıntılarını ele geçirme konusundaki bu merak başarıya ulaşır, yani gerçekten o insanın "mahrem"ine dair bir ayrıntıyı ya da bir sırrını elde ederse merak eden kişi, bununla nasıl başa çıkacağını bir daha düşünsün derim. ele geçirdiği o sırla ne yapacağını düşünsün çünkü başına büyük bir bela almış olacaktır merakı yüzünden. nereye koyacağını, nasıl okuyacağını bilmediği, onun için yazılmamış bir hiyeroglifi ele geçirmiştir ve onu ne başkasıyla paylaşabilir ne de bir çöp gibi buruşturup atabilir.

    alıcısı olmadığınız bir mektuba sahip olmanın getireceği ağırlığı düşünmeniz gerekir. çocuksu bir eylem biçimi olan kurcalama ve merak etme bir kaşıntıyı da ifade eder ve önü alınamayan kaşıntıların nasıl cilt yaraları açtığını da her yetişkin bilir. "kaşıma yavrucuğum" derler, bunu defalarca, sabırla yinelerler ve çocuk hala kaşınıyorsa bir tane patlatırlar sonunda. artık orada güller mi açacağı yoksa izler mi kalacağı patlatanın insafına kalmıştır. çocuk olmayın. sevgililik böyle birşey değil.

    chinatown filmindeki jack nicholson'ın canlandırdığı gittes karakterinin burnunun başına gelenleri izleyin ve sınırları aklınızdan çıkarmayın.
1274 entry daha
hesabın var mı? giriş yap