22 entry daha
  • israil'in çıkarlarını temsil eden genişletilmiş ortadoğu projesinin içerisinde küçücük bir olay.

    hatırlayın, israil türlü ali cengiz oyunu ile lübnan'da konuşlu suriye birliklerini ülke dışına çıkarmış ve hizbullah bahanesi ile lübnan'a saldırıp orada kepaze olmuştu. suriye ve iran destekli hizbullah, kent savaşında israil ordusunu perişan etmişti.

    yıllardır çıban gibi duran stratejik golan tepeleri işgali sebebi ile iran gibi sözde değil özde düşman olduğu suriye'nin elindeki kimyasal silah stoğunu kendisi için tehdit, rejimi ise parmağında oynattığı sünni islam ülkelerinin aksine şii-baas olması uzun vadeli bir plana sevk etti.

    bahreyn ve kuzey afrika ülkeleri gibi alakasız yerlerde patlak veren arap baharı sadece libya ve suriye gibi iki büyük israil düşmanı rejimi ve petrol ülkesini tarumar etti. suriye'ye cihatçılar ithal edildi ve israil'e tek bir kurşun bile sıkmayan ışid devreye sokuldu. bölge istikrarsız hale getirilip suriye rejiminin beli kırıldı, kimyasal silahları uluslararası denetçiler gözetiminde imha edildi ve israil derin bir nefes aldı. planın ilk aşaması tamamlanınca ışid'i süpürme hamlesi geldi ve akabinde yeni sınırlar çizilecek.

    3 kuşaktır ihanet peşinde koşan barzani aşireti sonunda bu eylül ayında referandum ile bağımsızlığını ilan edecek. suriye'li kürtler ışid tarafından kıtır kıtır doğranırken salih müslim kendisine biat etmedi diye yardım yollamayan barzani, yeni kurulacak bir kürt ulus devletinin ilk lideri olma hayali ile yanıp tutuşuyor. ordusu tasfiye edilip akp rejiminin eline düşen türkiye ise etkisiz bir müdahale ve güvenilmez ittifaklar ile kaçınılmazı engelleme çabası görüntüsünde. ama nafile... mitinglerde kendisini bop eşbaşkanı olarak tanıtan biri çoktan halletti bu işleri.

    herkes iran ile rusya'ya bel bağlamış durumda ama katar mevzusu zaten onlara bir gözdağı idi. çin zaten dış siyasette tarafsızlığı benimsemiş durumda. lawrance döneminden kalma yapay sınırlar tekrar çizilecek ve haritanın mürekkebi müslüman kanı.

    satranç oynanıyor ve hamleler yapılıyor ama kasparov misali uzun vadeli ve çok değişkenli bu durum güçlü bir türkiye'yi dahil etmiyor. önce bizi harcayacaklar matmazel, hem de kurşun bile sıkmadan. çünkü bu ülkenin satılmışı, vatan haini çok...
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap