66 entry daha
  • ikisi kol kapama olmak üzere, 3. dövmemi dün yaptıran biri olarak kendi yaptığım bakımı anlatabilirim, zira çok iyi sonuçlar elde ettim, dövmeler hiç kabuk bağlamadı vs.

    önerilerim sırasıyla şöyle:

    - yaptırdıktan sonra streç filmle sarıp, 3-4 saat sonra evde çıkarmak.

    - dövmecinizden mutlaka merhem önerisi alın, ben kendi dövmeci dükkanımın hazırladığı custom merhemleri kullandım, çok faydalı oldu.

    - eve giderken mutlaka antibakteriyel sabun, bol bol şişe su, iki adet vazelin ve streç film alın.

    - ilk 3-4 saatten sonra dövmeye dokunmadan makasla keserek streç filmi çıkarın.

    - ellerinizi antibakteriyel suyla yıkayıp kağıt havluyla kuruladıktan sonra dövmeyi şişe suyuyla - ilk 3 gün şebeke suyuyla temastan mutlaka kaçının. ben 1 hafta temas ettirmedim - ve antibakteriyel sabunla yıkayın. bu işlemi dövmenin kabuklarının durumuna göre 1 hafta ila 10 gün boyunca günde 4-5 kez tekrarlayın.

    - ilk 10-15 gün güneşten kaçın. mümkün olduğu kadar gölgeden gidin, güneşin tepede olduğu saatlerde kapalı bir yerlerde olmaya çalışın.

    - duşa girerken dövmeye kalınca bir vazelin tabakasıyla kaplayıp, streç filmle sarın. dövmenin lokasyonu zor olsa da bir şekilde bu işlemi uygulayın. (boynumdakiyle uğraşmak çok zor olmuştu, streç film tutmuyordu. buzdolabi poşetlerini bantlama yöntemiyle yaptım.) ben bu izolasyon işlemiyle ertesi günden itibaren her gün duş aldım.

    - dövmeyi ka-şı-ma-yın. çok kaşınırsa, hafifçe kaşınan yere elinizle minik bir şaplak atın.

    - ilk 2 günden sonra kaşınmalar başlayacak, bunların yaranızın iyileştirdiğinin habercisi olduğunu söylemeye gerek yok zaten.

    - bende bağlamadı ama birçok dövme kabuk bağlıyor, bunları kendiniz yolmayın. dövmenin mürekkebinden gider. 1 hafta sonunda şişe su ve antibakteriyel sabunla yıkarken (artık ılıtılmış su kullanabiliriz) elimizle hafif hafif dövmeye masaj yaparak dökülmeye hazır kabukların işlerini kolaylaştırabiliriz.

    - en az iki hafta deniz - havuz vs. gitmeyin.

    - güneşlenirken, 50 faktörden aşağı güneş kremi kullanmayın. güneşe çıkmadan 20 dakika önce kreminizi sürün, suya girerseniz, çıkınca bu işlemi tekrarlayın.

    eyyorlamam bu kadar.
83 entry daha
hesabın var mı? giriş yap