33 entry daha
  • gecen indirimde aldim oyunu. artik optimize etmisler sanirim, iki sene once aldigim gtx970 ile ultra'da oynayabildim. bitirdim de. remedy'i severim, max payne 1&2, alan wake. quantum break oynanis acisindan en zayif oyunlari olmus bence.

    oyun acayip story-driven, yani bu oyunlar zaten boyle ama bu daha da ileriye goturmus. suresi de 12-16 saat arasi, yani agir bir story driven action oyun icin yeterli hatta uzun.

    oynanis, catisma mekanikleri falan biraz eski geldi bana, uncharted, tomb raider oynadiktan sonra bu mekanikleri pasli bulmaniz normal zaten. oyle kotu de degil ama. potansiyelini kullanamamis sadece.

    oyunun konusu, surukleyiciligi falan cok guzel. o acidan essiz bir deneyim yaratiyor. oyun zaman yolculugunu neredeyse sifir acik noktayla anlatmayi basariyor. closed loop temasini isliyor ve novikov self-consistency prensibi hic bozulmuyor. benim gordugum cogu filmden cok daha tutarli (looper mesela).

    --- spoiler ---

    biraz da spoiler. paul serene, nam-i diger lord baelish basindan beri hakliydi arkadas. paul ve beth zamanin sonuna gittiler ve yil 2021'di. gelecekte olmus bir seyi gorduler, closed loop mantigiyla zamanin sonu gerceklesmek zorunda. bunu onleyecek hicbir sey yapilamaz. o yuzden lifeboat protokolu en mantikli onlem gercekten de. paul'un yillarin emegi bosuna gitti.

    oyleyse jack joyce neyi degistirdi? aslinda hicbir seyi. zamanin sonu zaten 2016'da gerceklesmeyecekti. ya da soyle demek lazim: jack joyce olmasaydi ve oyun boyunca yaptiklarini kimse yapmasaydi, zamanin sonu 2016'da gerceklesirdi buyuk ihtimal, o zaman da paul'un gittigi gelecek 2016'daki zamanin sonu olurdu.

    2016'da zamanin sonu gerceklesmedi cunku jack joyce bunu engelledi. oysa paul 2021'e hazirlaniyordu. cunku 2021'de son gerceklesti. buyuk ihtimal martin hatch yuzunden.
    --- spoiler ---

    bir de oyunda text halinde fantastik bir hikaye var, zaman yolculugunun ti'ye alindigi bir sey. zaman makinesi olan bir bicak, kursunlari zaman makinesi olan tabanca, bolca entrika. geyik olsun diye seslendirmisler bunu bir de.

    ahanda
38 entry daha
hesabın var mı? giriş yap