5 entry daha
  • kedi belgeselinin yönetmeni. belgesel'de istabul'un birkaç farklı semtindeki kedilerin alışkanlık ve yaşayışlarına tanık oluyoruz. "her kedinin bir karakteri vardır" sözünün bu belgeselle görebiliyoruz. görüyoruz ki kimi kediler sert sevilmekten, koltuğa yatmaktan özel bir haz alıyor. kimilerinin insanlarla ilişkisi daha 'resmi' ama bazıları yakın.
    belgesel aynı zamanda bir istanbul ve türkiye insanı olarak da okunabilir. istanbul'un özellikle yüksekten çekilmiş görüntüleri, şehri sevdiriyor. halkımızın kedilerle kurduğu ilişkide, türk insanın çok güzel bir özeti olmuş. kimi onlarca kediye bakarak 'rahatlıyor' kimi bir kediyi o kadar iyi tanıyor ki onun adeta biyografisini çıkarıyor. belgesel, istanbul, türk insanı ve kedileri sevdiriyor.
    tabii ki türkiye'de hayvanlara işkence-tecavüz de ediliyor. bu belgesel de belki böyle bir tramva yaşaya kedi de olabilirdi. ama yok, sadece mutlu kediler var.

    basında çıkan haberlere göre ceyda torun'un belgeseli amerika başta olmak üzere türkiye'ye ilgiyi arttırmış. doğrudur. iyi yapılan her şey kıymetlidir, bu belgesel de çok iyi ve kıymetini bilmeliyiz.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap