2 entry daha
  • belli konularda haklı olduğunu düşünüyorum, fakat kendini ifade ederken yanlış şeyler söylemiş.

    elimizde bir adet sorun var. nedir bu? oteller plajları gasp etsin mi etmesin mi? buna karşılık da öne sürülen 2 adet görüş var;

    - gasp etsin, millet anamıza bacımıza bakıyor herkes girince.
    - gasp etmesin, o plajlar herkesin hakkı.

    1. seçenek kesinlikle çözüm değil, çünkü kabul edildiğinde para verilmeden girilen plajlarda kadınlara yapılacak taciz meşru görülmüş oluyor. pembe metrobüs gibi düşünün. "pembe metrobüse binmedi, demek ki kaşınıyordu" cümlesi ile "paralı plaja gitmedi, demek ki kaşınıyordu" cümleleri arasında fark yok. bu da parası olmayan insanın taciz edilmesini meşrulaştırıyor. taciz edilmeden denize girebilmek parayla satın alınabilecek bir lüks olmamalı.

    2. seçenek daha makul, fakat tartışma yaratan taciz konusu ortaya çıkıyor bu durumda da.

    yani asıl karşı çıkılması gereken şey taciz kültürü. paramı basarım tacizsiz yüzerim demek sorunu çözmüyor, aksine bu taciz/tecavüz kültürünü besliyor, bunu farketmek lazım. sorun, görülebildiği üzere, otellerin plajları gaspı mevzusundan daha büyük.

    bu sorun da ne "anana bacına bakılsın istemiyosan plaja gitme lan" denilerek ne de "paramı basıp tacizsiz mekana girerim birader, gerisi beni ilgilendirmez" denilerek çözülebilecek bir sorun değil.

    tacizci diye adama saldırırken aslında kimin taciz kültürünü beslediğini farkedebilmek lazım.
12 entry daha
hesabın var mı? giriş yap