5 entry daha
  • sucun bireyselliginden bihaber numarasi ceken bir yalaskan olmak zor is, diye tahmin ediyorum, bir bedeli olmali. kim oldugunu bilmedigimiz, gercekten o iddia edilen sahsin atip atmadigini dahi bilmedigimiz bir screen shot'la, o insanla ne tür bir ilgisi oldugunu da bilmedigimiz baska insanlarin dört kez idamla yargilanmasini, üstelik bir yildir kanit toplanmadigi bahanesiyle tutukluluk hallerini savunabilmenin fiyati nedir, merak ettim simdi.

    bir insaninin herhangi bir sucla yargilanmasi o sucun faili oldugunu göstermez, zaten yargilanma o yüzden vardir, vicdani, beyni kapkara cahiller duysun. ama su saatten sonra, fetö askindan yanip tutusanlar, damatlar disaridayken, sucluyla sucsuzu ayirmaya cabalayan hakimlerin ulusal ve ulusalarasi yasalar cignenerek baslarina getirilenler bilinirken , akp mensuplari alelacele yargiya atanirken hangi adil yargilamadan söz edilebilir?

    kanunlarin ne dedigi degil, kim tarafindan ve nasil uygulandigi belirleyicidir, zaten demokrasiyle diktatörlügü de ayiran budur. o köprünün üstünde silahsiz insanlari linc edenlere dava acilmadikca, salt orada olduklari icin birilerine isterseniz yüz kere idamla dava acin, o is mesru degildir ki, yasal olsun.

    yüzü gözü kanlar icinde iskence görmüs insanlarin fotograflarini, videolarini övüncle yayinlayan bir ülkede, herhangi bir sekilde aranan birinin saklanmasi, firsatini bulursa yurtdisina kacarak iltica basvurusunda bulunmasi uluslararasi kanunlarla güvenceye alinmis bir haktir. soru burada, o tür videolari yayinlayanlarin, o insanlara iskence yaptiklarini acikca dünyaya ilan edenlerin niyetidir. bir önceki entry'de saydigim sorusturul(a)mayan sahislarin bu olaylardaki payi düsünülürse, amacin zaten bu insanlari ülkeye geri getirmek olmadigi gibi bir yargiya kolaylikla varilabilir.

    simdi hakimlerin ne yapip yapamayacagina karar verme gibi bir hasleti tüm hukuki cehaletlerine ragmen kendilerine hak görenler yanitlasin diye ,yukarida gayet de mantikli sorular sordum. laga lugaya gerek yok, saydim sekiz tane, tek tek yanit bekliyorum. hakliligindan emin olanin yanitlayamayacagi sorular degil. hodri meydan! etrafin haysiyet cellatligi gibi serefsiz bir isi yapip, paraya para dememek icin necasetten beslenen parazitlerle dolu oldugunu, hergün midemiz kalakarak, utanc icinde tespit ediyoruz zaten, yeni bir sey degil, bu da onlardan deriz de gecebilir miyiz, bilmem. söyledigime itiraz varsa, yanitimi almak benim hakkim. yoksa sükut ikrardandir, bu da bilinsin. yok arkadas bu halk, bu topraklar gercekten bunu hakketmedi, bu iste bir yanlislik var, aklim izanim almiyor.

    veysel amcanin oglu suclu mudur, bilmiyorum, yerlerin göklerin üzerinde durdugu adaleti bu kadar ayaga düsürenlerin boynuna vebali. lakin su baslik altinda yapilan manipülasyonu, gercek suclulari saklama telasini gördükce, hele bunlari yapanlarin vasfina baktikca, masumiyetine inanmaya meyletmedigimi de söyleyemem.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap