20678 entry daha
  • khaleesinin küçük konseyi başakşehir futbol takımına benzemiyor mu sizce de ? itibarını yeniden kazanmak isteyen kim varsa orada.

    bazı konulara açıklık getirmek istedim

    --- spoiler ---

    şunu sormak istiyorum, yara greyjoy'un o filosu nasıl olur da farkedemez euron'un 1000 gemilik filosunu. yani black sails ve bilhassa vikings gibi dizilerde adamlar mil mil ötedeki tekneyi farkediyor, bunlar gece sis var diye 1000 gemilik filoyu farkedemiyor.

    euron, cersei'ye ellaria sand'ı ve yara greyjoy'u verecek muhtemelen. 3. bölüm fragmanında da gözüküyor . fakat khaleesinin dorne ve greyjoy müttefikini kaybetmesi savaş durumunu aleyhine çevirmiş olabilir bence. elinde sadece tyrell ordusu kaldı. (lekesizleri ve dothrakları kullanmayacak)

    tyrion khaleesiyi neden hala şehirin altında bulunan wildfire için uyarmadı anlam veremiyorum. khaleesinin daha önce gördüğü vizyondan anlaşılıyor ki o iron throne kimseye yar olmayacak. küllerin kraliçesi olacak bu vizyonun gerçekleşmesine sadece jaime'nin cersei'yi öldürmesi engel olabilir.

    o değil littlefinger'in sansaya bakışı bakış değil. altından çok kötü şeyler çıkacak gibi. jon snow ile yaşadığı atışmanın aynısını ned stark ile yaşamıştı. olanlar malumunuz. ne kuzey unuttu ne biz.

    bu arada büyük resme bakacak olursak dizi en başından beri sadece 2 kişinin taht kavgası olarak geçiyor. bunlar lord varys ve petyr baelish. khaleesi de bu bölümde bu konuya baya değindi. littlefinger sansa durumundan dolayı kuzey kartını oynuyor, lord varys ise daha güçlü targaryen kartını oynuyor. herşey bunların başının altından çıkıyor.
    hatta hangi bölüm hatırlamasam da şurda demir tahtın önüne gelip birbirlerine meydan okuyorlar. o dönemdeki kralın (joffrey) ve ondan sonra gelecek olanların ülkeyi uçuruma sürükleyeceğini önceden gördükleri için ikisi de müteffik arayışına giriyor.

    bu iki karakterin yaptıklarından bahsedecek olursak

    petyr baelish: ned stark'ın sonunu getirdi sonrasında harrenhal kalesini joffrey'den alamadığı için o an stratejisini değiştirip vadiye sahip olmaya gitti. lysa arryn ile evlendi ve onu öldürdü. sonra taht için hak talebi doğdu ve sonrasında sansa'yı ramsay bolton'a teslim etti ki buna rağmen lord kumandan jon snow'u yine ramsay bolton'un elinden kurtardı ve şuanda tek amacı hayatta kalan en büyük stark sansa ile evlenip kuzeye hükmetmek istiyor.

    lord varys : mevcut kral robert ve gelecek varislerinden umudu olmadığı için doğuda viserys targaryen'i destekledi sonrasında o ölünce daenerys'e pek güvenmese de kız beklediğinden iyi çıktı. joffrey'in suikastinin 2 numaralı adamı burda her ne kadar kimliğini gizlemiş olsa da tyrion lannister'in tywin'i öldürmesiyle birlikte şehire kaos hakim olacağından şehiri terketti ve khaleesinin yanına gitti. khaleesi 7x02 de bahsetti, sen kimi destekliyosan ihanete uğruyor diye. şuan daenerys'i destekliyor fakat bakalım nereye kadar.

    bakalım neler olacak

    --- spoiler ---
21607 entry daha
hesabın var mı? giriş yap