46 entry daha
  • anne rice'in sekiz kitaptan olusan vampire chronicles serisinin ilk kitabidir ama en iyisi degildir. genelde bir seride iki veya ucuncu kitaptan sonra gelenler kabak tadi vermeye baslarken (bkz: dune), anne rice'in kitaplari daha derine inip, vampirlerin binlerce yillik tarihini felsefe ve din ile oyle bir yogurur, size oyle bir sunum yapar ki, hic bitmesin istersiniz.

    bu baslik altindaki entryler maalesef bu kitaptan uyarlanan film uzerine yogunlasmistir; oysa ki ilk uc kitabi okuyanlar, lestat'i kitaplardaki tasvirlere gore kafalarinda canlandirmis kisiler bu role tom cruise'un layik gorulmesini pek hazmedemezler. efendiler, lestat uzundur, uzun! uuuuzuuuun. tall. alto. hoch. âûñîêîğîñëî* . ayrica iri yapilidir, ve fransizdir.

    tom cruise'e ya da filmin yapimcilarina camur atmak degil amacim, yanlis anlasilmasin... bu secim anne rice'in kendisi tarafindan yapilmistir; yani yazar tarafindan atilan bir kaziktir bu bize. kendisi tom cruise'a olan hayranligini defalarca dile getirmistir, lestat rolunu oynamasi icin de elinden geleni ardina koymamistir. yani neymis? askin gozu kormus.
    tabi bir de queen of the damned filminde, en buyuk ozelligi sut beyazi teni olan akasha rolunu aaliyah in oynamasi fenomeni vardir ki...
    (bkz: yapma canim yapma arkadasim)
152 entry daha
hesabın var mı? giriş yap