373 entry daha
  • eşimle beraber geçen sene iki bu sene için iki kişi olarak katkıda bulunduğumuz durum.

    son gittiğimizden iki gün önce döndük ve kırılımı şu şekilde:

    1 gece selanik airbnb (20 €) + 7 gece halkidiki'de çok temiz havuzlu filan apart-otel'de (gecelik 60 €) konaklama (kahvaltısız)

    otelde sabah köy pazarından aldığımız taptaze malzemeyle kendi hazırladığımız öksüz doyuran kahvaltı ve iki öğle bir akşam yemeği hariç her gün ikişer öğün dışarıda tıksırıncaya (doğumgünümde, en pahalı, elimizi korkak alıştırmamak bile değil, bokunu çıkardığımız, bitirmekte zorlandığımız akşam yemeğimiz iki şişe şarabı dahil iki kişi için 45 € idi) yemek, sabahtan (kahvaltıdan itibaren) akşama kadar yemeklerde alınanın haricinde (marketten aldığımız) her şey dahil'de kalıyormuşçasına tükettiğimiz bira, şarap ve meyveler,

    yüksek sezonda bir günlük araba kirası (60 € + 10 € yakıt)

    selanik içi ve selanik-halkidiki arası ulaşımlar (yaklaşık 50 €)

    akla gelmeyen diğer tüm masraflar (restoranda çalan abilerden aldığımız müzik cd'si, küçük alışverişler vs.)

    thy'den kol gibi uçak bileti (iki kişi gidiş-dönüş 1450 tl, ahl'den)

    ve yurtdışı çıkış pulları (vizemiz vardı)

    dahil olmak üzere iki kişi için toplam 5900 tl'ye mâloldu bu tatil bize. deniz ve yemek mükemmel, konaklama gayet iyi. insanlar güler yüzlü, hizmet kalitesi harika, şansımıza 9 gün boyunca 3-4 tane türk'e denk geldik, süperdi :)

    euro aldı yürüdü, pek sevdiğimiz ve denizi burası kadar güzel assos'ta, kadırga koyu'nda kalalım demiştik buraya karar vermeden önce. 3 yıldız yarım pansiyon aşağı yukarı halkidiki'de kaldığımız yerin standardında (ama havuzu filan yok) otel gecelik 400 lira (toplam 3200 tl) çanakkale + ayvacık + kadırga gidiş-dönüş otobüs biletleri 400 tl. yarım pansiyon ama su içseniz ekstra yazıyor. öğle yemeği (1'er bira ile) iki kişi için günlük min. 70 tl, akşam yemeğinde ikişer bira içsen min. 60 tl. en iyi ihtimalle de 50 lira da iki kişi için plajda filan yiyip içeceğin abur cubur ve içeceğe saysan toplamda 1440 tl ediyor. şu anki hâliyle 5040 tl yaptı. içeceğimiz biranın sayılı olduğu, akşam yemeklerinde otelin çıkardığı yemeğe mahkum olduğumuz, fiyatından ötürü yanına rakı açmaya çekineceğimiz, ikişer bira ile geçiştireceğimiz bir senaryo bu, bütün harcamaları gıdım gıdım yaptığımız. azıcık rahat edelim desek, bir akşam otel yerine x meyhanede bi sofra kuralım desek 6000 bandını geçmemiz işten bile değil.

    yine kadırga koyu'nda hakikaten iyi denilebilecek bir otel var, gecelik 700 lira oda / kahvaltı iki kişi için, oradan hiç bahsetmiyorum bile.

    hadi bunun yerine hiç sevmediğimiz her şey dahil tatil yapalım desek, süper değil ama nispeten derli toplu bildiğim otellerin (örn. delphin botanik - alanya) ortalama fiyatı gecelik kişi başı 350 lira, iki kişi 700, toplam 5600 tl.

    iyi ihtimâlle, erken rezervasyonla falan gidiş dönüş 400 liraya (esasen bu sezonda imkânsız da..) iki kişi için uçak bileti bulsak, yine 6000 lira.

    şimdi ben niye suya ekstra ödeyeceğim, standardı 200 lira etmeyecek otele 400 lira vereyim gecelik? ve üstüne neden suratsız personelinin nazını çekeyim? neden her söyleyeceğim bira veya açtıracağım rakıda gerileyim? neden her an kazıklanma veya kalitesiz hizmet alma korkusu yaşayayım? neden bir dolu çomarla muhatap olmak, karımı dikizlerler mi acaba diye endişe etmek, mini şort giyse lâf atarlar mı diye düşünmek zorunda kalayım? ya da neden çiftlik hayvanı gibi sabahtan akşama kadar önüme konulacak kalitesi vasatın altında yiyecek/içeceğe bir sürü arap ile birlikte saldırarak, aynı kıllı, kokuşmuş arapların yüzlercesiyle aynı havuza girerek tatilimi geçireyim? aynı paraya (hatta otobüsle gidiş-dönüş üçer saat daha fazla harcayarak 5000 tl'ye de mâlolabilir) yukarıda saydığım yunanistan tatilini yapmak varken?
668 entry daha
hesabın var mı? giriş yap