• insanı çileden çıkartan durum. son fırtınada yıkılan 1-2 ağacı bahane eden belediye ekipleri gece ikide gelip çoğunluğu sağlam ağaçlardan oluşan 28 ağacı kökünden kesmişler. park içindeki pek çok ağacın da işaretlendiği görülüyor.

    https://i.hizliresim.com/vmgb3n.png
    https://i.hizliresim.com/nwabj0.png
    https://i.hizliresim.com/vplqjv.png
    https://i.hizliresim.com/lnxloj.png
    https://i.hizliresim.com/r2a7j7.png
    https://i.hizliresim.com/7np4y5.png

    edit: dezenformasyon yaptığımı iddia eden bir tanesi şöyle bir video atmış. burası alelade bir mahalle arasındaki parkı değil. 12 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan ülke çapında gösterilere neden olmuş, kolektif hafızada büyük anlamları olan bi yerden bahsediyoruz. gezi parkı bu ülkenin aydınlığının kırmızı çizgisi bunu iyi belleyin. bu kadar hassas bir yerle ilgili tek başınıza karar alıp kamuoyunu bilgilendirmeden hareket geçerseniz işte böyle bilgi kirliliği olur. bundan nemalanmak isteyecek ne parkı, ne yeşili, ne devleti, ne halkı sadece kendi çıkarlarını düşünen gruplar hazırda bekler. kadir topbaş ne demişti?hatırlayalım.

    parkta fırtınada kaç tane ağaç zarar gördü ve kaldırıldı?
    kaç tanesi tehlikeli görülerek kesildi?
    neden bazı ağaçlar işaretlendi?
    kesilen ağaçların yerine yenileri ne zaman dikilecek?

    bilgi kirliliğini önlemenin yolu, büyük şehir belediyesinin kamuoyuyla bu soruların cevaplarını paylaşmasıdır.

    edit2: haberi instagramdaki şu hesaptan görüp ekşiye taşıdım. bir başka kaynak gece ikide değil dün öğle vakti ağaçların kesildiğini söylüyor ve kesilen ağaç sayısını yaklaşık 40 olarak belirtiyor. ana akımdan hala ses seda yok.

    edit3: bir yazar arkadaştan gelen mesaj şu şekilde;
    "hocam fena trollemisler seni :). gezi parkinda bi otelde calisiyorum. sirf bizim oradaki bolgede 2-3 agac yerinden sokuldu firtinada. e hali ile onu da kestiler. su anda otelden bakiyorum tum agaclar yerinde. hatta parka cok iyi bakiliyor. bence yanlis bilgilendirildin."

    umarız öyledir. ama hala yetkili ağızlardan bir açıklama gelmedi.

    edit4: ana akım tuncay özkan'ın twitlerini baz alarak olayı haberleştirmeye başladı. akit gazetesi olayı tuncay özkan'ın provakasyonu olarak değerlendirmiş ve haberde şöyle bir şey saçmalamış;

    "fotoğraflarda ağaçlardan geri kalan kısmın kuru olması ağaçların kuru olduğunu göstermeye yetiyor. henüz bir açıklama yapılamamasına rağmen ağaçların kuru olduğu için kesildiği tahmin ediliyor. "

    kuru olduğu için ağaç kesmek. hani fırtınada zarar görmüştü bu ağaçlar?

    edit5: resmi bir açıklama nihayet gelmiş.

    gezi parkı’nda kesilen ağaçların geçen hafta yaşanan dolu yağışı sırasında zarar gördüğünü duyurdu.
164 entry daha
hesabın var mı? giriş yap