9 entry daha
  • her yıl 11-13 ağustos tarihleri arasında olan bu güzel doğa olayının en iyi gözlemlemelendiği tarih 12 ağustos'u 13 ağustos'a bağlayan gecedir.

    normalde her yıl 12 ağustos akşamı (bkz: google calender)'ın hatırlatması ile her ne işim varsa bırakır ve izlerim lakin bu yıl az önce ankara'nın ışık kirliliğine karşın atmosferde yanan devasa bir meteor ve bıraktığı toz bulutunu görmem ile takvime bakmam bir oldu. tekrar yılın o güzel zamanına gelmişiz.

    eğer sabırlı iseniz şehir merkezindeki evinizin balkonundan bile seyredebilirsiniz. ancak imkanınız var ise zevk almak için yarım saatlik bir yolculuğa çıkıp mükemmel gökyüzünü tatmanızı tavsiye ederim.

    kısacası bu gece unutmayın! (bkz: up)

    edit: gelen birçok soru üzerine saat 23:00 ile 03:00 arası şehir dışından izleyecekler için hız bağlamında en yoğun olan saatler olmak ile beraber görünebilirlik açısından 02:00-05:00 çok daha temiz bir gökyüzü olacak.

    şehir içerisinde izlemeyi deneyen arkadaşlar ise fazlası ile sabırlı olmaları gerekecek. dün gece saatte 60-100 göktaşı atmosfere girmesine karşın ankara ışıklarını yenebilecek büyüklükte sadece 12 adet sayabildim tüm gece. ancak her dakikasına değer benim kanaatimce.

    iyi seyirler.
1221 entry daha
hesabın var mı? giriş yap