4 entry daha
  • bu kadar muhteşem bir kitabın bu kadar az bilinmesi - en azından kendi çevremde ve takip ettiğim booktuberlar arasında - beni şaşırtıyor. imkanım olsa lise dönemindeki her öğrenciye okuması için dağıtırdım.

    konu şöyle başlıyor: dünya, artık idama mahkum edilmiş veya bir şekilde tahammül edemediği mahkumları zamanın teknolojisi sayesinde ay' a yolluyor. zamanla aydaki bireyler, az veya çok, toplumsal bir kimlik edinmeye başlıyorlar ve ay halkı olarak nelere maruz kaldıklarını ve kalacaklarını ayırt ediyorlar. bunun üzerine de bir devrim süreci işleniyor.

    işleniyor ama bir devrim ancak bu kadar güzel anlatılabilir! farklı açılardan devrime bakıyorlar. her karakter başka bir dünya. özellikle de profesör karakterinin cümlelerini satır satır yazıp çerçeveletmek istedim. bilhassa vergi ile ilgili söylediklerini okurken sanki ülkemizi görmüş de bunları söyletmiş yazar dedim. bir de yasalarla ilgili harika lafları vardı. kimse kendi yararı için bir kural koymaz, herkes başkasının "iyiliği" için yasa koydurtur gibi bir şeydi.

    kesinlikle okunması gereken bir kitap ve yazarın aldığı bütün ödüller sonuna dek hak edilmişti. bravo.
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap