• 10 gün aç ve susuz kaldılar

    bir iki barınak değil türkiye genelinde sistematik barınak rezaletinin bir parçası.
    "sokakta hayvan" tartışmasını, "sen kavurma yemedin mi?" türü soruları lütfen bir kenara bırakalım en azından şu olayda. bunu lütfen yayın.
    türkiye'de vicdansızlığın ne derece sistematikleştiğini, umursamazlık değil doğrudan cana kasdetmenin ne kadar kolay olduğunu ve herhangi bir canlıya eziyetin ne kadar açık açık, korkusuzca ve üstüne para alınarak yapılabildiğini konuşalım.

    lütfen tepki verin.

    edit: bu durum sadece bayram tatiline özgü değil. bir kerelik değil. lütfen barınak gerçeklerine karşı uyanık olun.

    ara edit: ceyrek muhendis bimer konusunu açtı. ben de hayvanhaklari'nin entry'sinden alintiliyorum, gayet net açıklanmış:
    "olayda h.k.k. madde 6/1 ve 6.4. hükümlerine aykırılık nedeniyle h.k.k. madde 28/ c) bendinde öngörülen yaptırım sözkonusu olacaktır.
    buna göre, sorumlulara hayvan başına beş yüz tl idari para cezası yaptırımı uygulanacaktır.
    yaptırım uygulanabilmesi için https://www.bimer.gov.tr/- şu linke giderek olaya dair haberle birlikte yukarıdaki maddeleri de ekleyerek başvuru yapın.
    "hayvanhaklari@ormansu.gov.tr" email adresine de yine aynı başvuruyu gönderin.
    ne kadar çok başvuru o kadar iyi."

    edit2: evet yazıldığı gibi maalesef hukuk yetersiz. ama yeterli kamuoyu baskısı da oluşmuyor ki bu sadece hayvansever diye bilinen küçük bir grubun üstesinden gelebileceği bir konu değil...
    her şeyin üstü örtülüyor. bu görüntüler olmasa bayram dönüşü hayvanların ölülerini toplayıp birbirlerine tatil anılarını anlatacak insanlardan bahsediyoruz. çünkü en ufak korkuları yok. duyan gören arkasını dönüyor.
    kuyuya düşen bir köpeği günlerce haber yapabilmiş sevgi dolu medyamızda bu kadar büyük bir vahşetin haber bile olmaması nasıl bir iştir?
    ancak burada bilumum rezalette "bana hiç denk gelmiyor" diyen bizler apaçık ortada olan belediyelerin telefonlarını, internet adreslerini biraz ziyaret edip hesap soramaz mıyız? bence yapabiliriz. hatta şu an bu belediyelerin iletişim kanallarını da ekliyorum:
    https://www.facebook.com/yalovabelediyesi/
    tel: 0 226 811 50 00 - 04
    tosya belediyesi telefon: 0 366 313 10 09
    https://www.facebook.com/tokatbelediyebaskanligi/
    tokat belediyesi telefon: 0356 2142220
    tokat veteriner işleri müdürlüğü: 0356 213 40 70
    eğer daha farklı bir öneriniz varsa lütfen yazın.
98 entry daha
hesabın var mı? giriş yap