15 entry daha
  • suyun kutsal olabilecegini dusunen insanlari rahatsiz edebilecek eylem.

    ancak zemzem denilen suyun arabistandan gelmesi disinda hicbir ozelligi olmadigi dusunuldugunde -ki bu da bir ozellik degildir aslinda- zemzem suyu ile raki icmenin rahatsizlik yaratmayacak bir eylem oldugu anlasilacaktir.

    fakat olaya farkli bir acidan bakarsak zemzem suyu ile raki icmenin rahatsizlik yaratabilecegi ortaya cikacaktir. ozellikle hac donemi sirasinda patlayan nufus sebebi ile bahsi gecen suya, daha dogrusu suyun kaynagi olan kuyuya, baska bir deyisle yeralti suyuna kanalizasyon suyu karistigi bilinmektedir.

    kutsal oldugu gerekcesiyle hicbir mudehalede bulunulmayan, yani hicbir aritma islemi uygulanmayan bu su halihazirda insan ve cevre sagligi icin zararlidir. ama inanclar sebebi ile kor olan gozler bunu gormeyecek, gosterildiginde de buna din dusmanligi diyecektir. ancak, bacasiz fabrika**** olarak adlandirabilecegimiz bircok dini merkezde oldugu gibi, daha fazla para kazanmak hirsi ile yapilan eylemlere benzer bir sekilde bu suyun yuklu bir miktar para karsiligi satildigi dusunuldugunde kazigin ve yalanciligin ulastigi boyutlar anlasilacaktir. siz daha raki ile icersek ne kadar gunah yazilir deyin...

    kisaca zemzem suyu ile raki icilmesinden cok, inanclarina koru korune kapilip giden kalabaligin yerilmesi gerekmektedir.
41 entry daha
hesabın var mı? giriş yap