9 entry daha
  • 8 li 10 lu kaçlıysa kemiksiz tavuk budu alınır. kapaklı büyücek bir teflon yada seramik tencere alınır (işbu tencere çelikte olabilir ama yapışabilir o zaman). tavuklar paketten çıkarılıp önce açılır (bunlar genelde katlı olur) sonra her iki yanı tuzlanır karabiberlenir.
    ocağın altı full açılır tavuklar tencerenin içine yanyana dizilir pişirilmeye başlanır. 1,2 dakika içinde tavukların tencereye bakan tarafları beyazlayacaktır , tavuklar ters çevirilir ilk çevirme süresi ne kadarsa o kadar daha yüksek ateşte pişirilir. sonra ateş kısığa alınır ve kapak kapatılır. kapağın tam oturması az miktarda buhar kaçırmasına özen gösterilir. yaklaşık 20-30 dakika bu şekilde pişirilir. tavuk kısık ateşte but olduğundan yağını salacaktır bu yüzden ilave yağa gerek yoktur fakat eğer tencere fazlaca buhar kaçırıyorsa bu yağ da buharlaşıp kaybolur bu yüzden 10dakikada bir bakıp tencerenin içinin sıvıyla dolu olduğudnan emin olmak gerekir. diyelim ki içinde su yağ karışımından eser yok o zaman hemen bir miktar su eklenir.bu miktar çok değil yani tavukları 1/3 ünü örtecek kadar. 20-30 dakika içinde hamur gibi pişmiş ilave yağ eklenmemiş tavuklar yemeğe hazırdır. istenirse pişmelerine yakın üzerlerine dilim kaşar eklenip eritilip kaçamak yapılabilir.

    bu yöntem göğüs etinde yağsız olduğundan işe yaramaz su ilave ederek yapmak gerekir ancak hindi but için kullanabilirsiniz. kırmızı et için de su ilave etmek gerekir.

    tavukların yanına bir miktar brokoli haşlanabilir, brokolinin de püf noktası brokoli çatal batırabilinir haldeyken kaynar sudan çıkarıp soğuk suya sokmaktır. o zaman diri ve gerçekten lezzetli olur özellikle limon ile.
36 entry daha
hesabın var mı? giriş yap