6 entry daha
  • antakya'nin gobeginden 2, 10, 11, 15 ve 19 numarali ozel otobuslere binilerek hemen ulasilabilinecek bir yer, fakat bunu antakya'lilar pek bilmiyor, kendiniz kesfediyorsunuz.

    otobusten inildiginde, akarsuda kardesini el arabasiyla gezdiren veledin ve futbol oynarken yuzune top geldigi halde oynamaya devam eden arkadaslarina aglayan cocugun yanindan gecip, keciler gibi patikalardan ilerleyip kiliseye dogru yaklasirken mahmut adli 4-5 yaslarindaki bi cocuk yaninizda biter, rehberiniz olur.

    - gel abi icerde hekkey var hekkey.
    - ne var ne var?
    - hekkey var hekkey.*

    "alla alla acaba icerde hekkeyden baska bir sey yok mu?" diye dusunerekten, keci formatinda tepeyi tirmanmaya devam edersiniz. tam bu sirada devreye mahmut'tan birkac yas buyuk kizlar girer. "abi abi para ver paraaaa" derler, orali olmazsaniz "orospu cocuklari bunlar" der giderler, hahaha.

    hasbel kader kiliseye vardiginizda kilise gorevlisi birisi geldigi icin sasirir ama uzatmaz, yerliler 2, yabancilar 5 ytl verip iceri girerler. kayalara oyulan bu yapida hakikaten de hekkeyden baska pek bir sey yoktur. tepedeki hekkeyin altinda bir koltuk ve bir de ogretmen masasi vardir, kosede de bir hayrat. sutunlarda kilisenin tarihcesi turkce ve ingilizce olarak yazar.

    kilise cikisinda mahmut'un bir boy buyukleri devreye girer. yine keci tadinda daglari asarak geride kalan tarihi yapilara dogru yol alirsiniz. mesela bunlardan birisi rehberlik eden veletlerin dedigine gore, kayaya kabartma seklinde seklinde yapilan meryem ana heykelidir ki, zamaninda farelerden insanlara bulasan 'veba diye bir hastalik'in tedavisinde sifa dagittigi dusunuluyormus. (cocuk bilmiyor tabii veba neymis, guzel bir sey).

    keci keci gezmeye devam ederken, gercek kecilere rastlarsiniz, senior mahmut kecilerin basindaki 8 yasindaki cocugu gosterip "aha bu da bizim deli coban" diye tanitir. bu olaylar boyle surer gider.

    yani gordugum sudur ki, zaman gecse de antakya yetkililerinin buraya pek onem vermeme politikalari devam etmis. kilisenin dibinde mahmut'lar, para isteyen kucuk kizlar, keciler ve deli cobanlardan baska ilgililer olmadigidir, yaziktir.
26 entry daha
hesabın var mı? giriş yap