• en iyi film dalında 9 aday yarışacak...
    en iyi 9'a girecek 15 aday adayını açıklamak istiyorum:
    1. battle of sexes- emma stone ve steve carell başrollerde. 1973 yılında dünya kadın tenisinin bir numarası ile eski bir numaralardan veteran erkek tenisçi arasındaki maçı anlatıyor. gerçekten yaşanmış bir olay beyaz perdeye aktarılmış. oyuncular iyi, konu güzel fakat imdb puanı şu an için çok düşük. gene de adaylıkta ismi sık konuşulan filmlerden.
    2. call me by your name- iki erkeğin aşkını anlatan ve italya'da geçen bir film. akademi ödülleri bu tarz filmleri çok sever, bu nedenle aday olması kaçınılmaz.
    3. dunkirk- nolan'ın çok eleştiri alan filmi. gene de nolan önemli bir isim ve diğer filmlerinin aksine düz bir film çekmiş olmasına rağmen adaylığı kesin gibi.. bu adamın 'prestige' ile aday bile gösterilmemiş olması zaten başlı başına saçmalık. diyet borcunun ödenmesi için en iyi yönetmen ödülünü bu sene alacak gibi.
    4. darkest hour- 2.dünya savaşında ingiltere'nin almanya ile ilgi alacağı karar arifesindeki süreci anlatıyor. gary oldman 'churchill' rolü ile oscar'ı bu sefer alabilir. filmden de adaylık bekleniyor.
    5. shape of water- soğuk savaş döneminde abd’de çalıştığı yüksek güvenlikli devlet laboratuvarında bir meslektaşıyla gizli bir deneyi keşfeden temizlik görevlisi sally’nin bir anda değişen hayat hikayesinin anlatıldığı ilginç bir film. bu sene venedik film festivalinde 'altın aslan' ödülünü aldı. yönetmen 'pan'ın labirenti'ni çekmiş olan guillermo del toro, bu film bir sürpriz yapabilir.
    6. phantom thread- 1950'lerin londrası'nda geçiyor olan paul thomas anderson filmi.. denilene göre daniel day lewis'in son filmi olacakmış..bakalım efsane 4.oscar'ını alarak mı veda edecek beyaz perdeye.
    7. the post- hükümet ile basın arasındaki mücadeleyi anlatan bir film. bir steven spielberg filmi ve de başrolde tom hanks var. medyanın gücünü irdeleyen 'spotlight' daha iki sene önce en iyi film ödülünü almıştı, 'the post' da sürpriz yapabilir.
    8. lady bird- kuzey california'daki bir genç kadının yıl içerisindeki maceralarını analatan komedi drama tarzı bir film..isim itibarı ile 'birdman'a atıfta bulunmuş sanki fakat ona göre çok daha zayıf bir film..'call me by name'deki timothee chalomet bu filmde de var..bu genç çocuk bu iki filmden birinde oscar'a aday olabilecek gibi ve de gelecekte ismini çok sık duyacağız..
    9. first they killed my father- kamboçya kızıl kmerler dönemini anlatan tarihi bir dram filmi.yönetmeni angelina jolie. gerçekten sağlam bir film. akademi üyesi olsam ve oy hakkım bulunsa sanırım bu filme verirdim..
    10. the florida project- oscar'a aday gösterilen çocuk filmi kategorisinde bu sene de bu olacak gibi..sıkıcı olma ihtimali yüksek..willem dafoe'ye rağmen imdb'de en düşük puanı verdiğim film..
    11. wonderstruck- mistik ve masalsı bir film..oyuncular iyi; julianne moore ve michelle williams var..zamanında hugo, stardust, august rush'ın yapamadığını yapıp ödülü alabilir mi, göreceğiz...
    12. downsizing- bir alexander payne filmi ve başrolde de matt damon ile christoph waltz var..film norveçli bir bilimadamının nüfus fazlalığına alternatif olarak küçülmeyi icat etmesini konu alıyor..konusu itibarı ile oldukça ilginç..yönetmen ve oyuncuların da oscar gediklisi olduğu düşünülünce bu film de ilk dokuza girecek gibi..
    13. roman j. israel- idealist bir avukatın suç sistemi içerisinde düşebileceği ikilemleri irdeliyor..la sokaklarındaki bu yapıtta denzel washington ve colin farrell var...
    14. mudbound- ikinci dünya savaşından sonra mississippi'ye dönen biri beyaz diğeri zenci iki erkeğin savaş sonrası yaşama alışma zorluğunu ve ırkçılığa karşı mücadelesini anlatan yapıt..sürpriz yapabilecek prodüksiyonlardan..
    15. three billboards outside ebbing, missouri- kızının cinayetini araştıran bir anne ve lokal güçlerle olan mücadelesi...tyrion lannister (peter dinklage)'ın da oynuyor olması hoş bir sürpriz :) frances mcdormand muazzam oynamış ki en iyi kadın oyuncu oscar'ını bence bu sene kendisi alacak..woody harrelson da şerif rolünde çok başarılı...cohen kardeşlerin ve tarantino'nun kara komedi açığını bu sene bu film kapatacak gibi...özellikle oyunculuklar dalında başarılı olmasını bekliyorum..
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap