22 entry daha
  • benzinli dig-t versiyonlarinda dikkatli olunmasi gereken arabadir.

    dig-t motorun performansi ve sessiz calismasi etkileyici olsa bile deli gibi yag tükettigi icin cok ama cok dikkatli kullanmak gerekiyor. kimse yeni arabada 1 yil yag kontrolü yapmadigi icin (ben de yapmadim evet) ve yag orani minumum altina düsse bile ekrana yag uyarisi gelmedigi icin 1 yil icinde motoru elinize alma ihtimaliniz var. dig-t'ir et diyorum.

    benim 2016 model nissan pulsar 1.2 dig-t xtronic 'den 8. ayda sesler gelmeye basladi, düsük hizda zincir sürtme sesi gibi bir ses gelince yaga ilk o zaman baktim ve yag cubugunda hic yag bulamadim. sifir. ancak 2 litre yag koyduktan sonra normal seviyesine geldi. ama ses yok olmadi. aylarca nissan servislerinde cözüm bekledikten sonra komple motor degisti garantiden. görücez yeni motor nasil olacak.

    avrupa forumlarinda okudugum kadari ile motor software'inin update edilmesi lazim cünkü kalibrasyon sorunu varmis. motoru bu hale getiren temel sebeb bu software olabilir diyorlar. tabi update sorunlari cözmüyor, sadece daha kötü olmasini engelliyor. almanya servislerinde zincir, pompa vs gibi parcalari degistiriyorlar bu ses yok olsun diye. bazen cözüm oluyormus, bazen olmuyormus. aracin 1.6 benzinli modellerinin abd 'de el altindan geri cagrildiga dair dedikodular da mevcut. bende motor komple degistigi icin anliyorum ki almanya'da da gizli bir geri cagirma söz konusu.

    ayni motorun benzer problemleri icin böyle buyrun :
    https://www.theguardian.com/…echanical-oil-problems
    https://www.pulsar-forum.de/…d/1224-motorgeräusche/

    ayrica nissan'in japonya üretimini askiya almasi icin :
    http://www.hurriyet.com.tr/…ni-askiya-aldi-40615987

    (bkz: dig-t)
14 entry daha
hesabın var mı? giriş yap