6 entry daha
  • kuran boyle demiyor, aksine islam dini hosgoru dinidir seklinde diger dinlere de yayilabilecek benzeri serzenislere karsi soylebilecek tek sey; dort buyuk dinin kitabinda yazandan cok bunun topluma nasil verildigi onemli oldugudur. diyanet islerinin kurulmasindaki temel islevlerden biri halki devlet eliyle bilgilendirmektir. haci hoca takiminin tipki 14-15.yy'la kadar hiristiyanlikta papazlarin yaptigi gibi bir takim hurafelerle halkin kafasini doldurdugu ve kimsenin nedeni nicini bilmeden yaptigi gelenek, adettendir seklinde hayat bulan cumlelerle hayatimiza soktugu garip, anlamsiz, esitlikten uzak davranislar ancak bu hurafelerin yayilmaya devam etmesinin son bulmasi ile sona erecektir.

    4 dinin 4'u de ataerkildir, zina karsininda esit yasaklama getirmelerine ragmen kadinin yerinin sakatlanmasi nedeniyle erkegin yaptigi hatalar hafifletilirken kadinin ki agirlastirilmistir. zira gunumuzde hala kadinlarin taslanmasini durdurmak icin chain mailler gelirken erkeklerine iliskin herhangi bir mail tarafima ulasmamistir.

    dinler insanlarin maneviyati icindir. toplum yasantisini duzenlemekten uzaklasmak zorunda ve kanunlara yerlerini birakmalidirlar.

    tabi milyarlarca insani yonetme gucunden vazgecme ihtimali olmayan dini liderlere ragmen.
12 entry daha
hesabın var mı? giriş yap