3 entry daha
  • yine öğretmen düşmanlarının üşüştüğü başlık olmuştur.
    teneffüste öğrencilere durmadan "oğlum, kızım içeri gir, koridorlarda koşma, o duvara çıkma vb..." gibi örnekleriyle boğazını yırtan rehber öğretmenin teneffüste bağırmak zorunda kaldığı öğrenciye yapacağı rehberlik hizmetleri ve görev tanımını içeren yönetmeliktir.
    haftalık çalışma süresi 30 saattir maddesine istinaden, sabah 8 akşam 5 saatlerinde herhangi bir ortaöğretim kurumunda görev yapan, pardon nöbet tutan bir rehber öğretmen günlük 6 saate tekabül eden çalışma saati dolduğu zaman nöbet görevini bırakıp nereye gidecektir? ya da öğrenci ile görüşme halinde olan psikolojik danışman ve rehber öğretmen, teneffüs zili çaldığında öğrenciye "sen konuştuğumuzu unutma, ben nöbet tutayım gelince devam edelim" mi diyecektir? nasıl bir çelişki, nasıl bir tezatlık...
    okul öncesi öğretmenlerine teneffüs olmayıp öğrencilerin başında durduklarından dolayı nasıl nöbet ücreti ödeniyorsa, özel eğitim öğretmeninin normal şartlar altında teneffüs yapmadığı, rehber öğretmen ile görüşmeye gelen öğrencinin mesuliyeti de tamamen rehber öğretmende olduğu için özel eğitim öğretmenleri ve rehber öğretmenlere de fiili nöbet tutmadan nöbet ücreti ödenmesi gerekir.
    kısacası bu yönetmelik sayesinde okul idareleri rehber öğretmeni joker öğretmen gibi istediği şekilde kullanabilecektir.
    bu yönetmelik uygulama aşamasında bir çok sorunuda beraberinde getiren yönetmelik olacaktır. çözüm olarak ya yürürlükten kaldırılması ya da revize edilmesi gerekmektedir.
    üstteki entry'e istinaden; rehber öğretmen tam olarak doğrusunu söylemiş. rehber öğretmen 1.sınıfta okuyan bir öğrenciyi ilk dönem rehberlik ve araştırma merkezine tanılama için gönderdiği zaman ram aynı cevabı verip geri gönderiyor. oradaki muhatap bu durumda okul rehber öğretmeni değil, ramda görev yapanlar. kimsenin yattığı falan yok yani (ram hariç), ayrıca 4,5 yaşındaki çocuğa okumayı yazmayı kim öğrettiyse ram'a bir zahmet o gönderiversin.

    not: rehber öğretmen olmayan öğretmen
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap