• üst edit: ulan mal mısınız? açıkça durumun sebebini merak ediyorum. amacı terör olan biri başka bir araç bulamaz mı diyorum. önce terbiyenizi takının. biri bunun sebebini biliyorsa beni aydınlatsın. mesela desin ki artık doğu kökenli bireyler araç kiralayamıyor o yüzden başka plakalı bir araca binme ihtimalleri düşük desin. ne bileyim. biri de duyar demiş. ulan ne duyar kasıcam ülkede rahat rahat geziyorum. bana ne? yemin ediyorum laf söyleyebilmek için kendini bu kadar zorlayan adamlar bilime kafa yorsa ülke uçardı şimdiye kadar.

    özellikle ohal sonrasında sayıları -durumun gereği olarak- ciddi düzeyde artan polis kontrol noktalarında başlığa karakter sınırından dolayı ekleyemesem de "ekseriyetle" doğu plakalı araçların durdurulması durumu.

    sebebini cidden merak ediyorum. 07 plakalı aracımla ohal ilanından beri türkiye'nin birçok yerine gittim ancak neredeyse hiçbir polis kontrol noktasında durdurulmadım (ordu'da bir kez hariç). ama sıklıkla doğu plakalı araçların durdurulduğunu gördüm. eğer amaç doğu-terör bağlantısını düşünerek işlem yapmaksa terör eylemi gerçekleştirecek bir kişi başka bir araç kiralayamaz mı? ya da ben terör veya suç içerecek başka bir eylem gerçekleştireceksem 07 plaka aracımla bunu rahatça gerçekleştirebilecek miyim?

    belki sebebini bilen vardır da beni aydınlatır diye başlık açıyorum. amacım hamaset değil.

    not: türk'üm

    edit: görüldüğü gibi düzgünce açıklayan arkadaşlar olmuş. algıda seçicilik diyen var, ihbara göre yapılıyor diyen var. insanca cevap verildiği için teşekkür ederim.
26 entry daha
hesabın var mı? giriş yap