• tom riddle, günlüğünü hogwarts'taki altıncı yılında ikinci hortkuluğunu yaratmak için kullandı. büyüyü, devre arkadaşı mızmız myrtle'ı basilisk ile öldürdükten sonra yaptı. günlük, sırlar odası'nın on üçüncü bölümünde ortaya çıktı ve harry tarafından aynı kitabın dönüm noktasında yok edildi.

    voldemort, düşüşünden önce hortkuluk'u lucius malfoy'a emanet etti. nesnenin çekici büyüsel güçlerinin farkında olmasına rağmen malfoy, günlüğün bir hortkuluk olduğunun farkında değildi ve voldemort ona günlüğün silah olduğundan bahsetmiş ancak kendisinin malfoy'un onu kullanmasına yol gösterici konumda olacağına inanmıştır. malfoy, arthur weasley'yi gözden düşürmek ve suç şüphesi yüksek bir karanlık nesneden kurtulmak için günlüğü ginny weasley'nin diğer kitapları arasına kazanına gizlemiştir. tom riddle'ın ruh parçası ginny'yi ele geçirdi ve onun aracılığıyla sırlar odası'nı yeniden açtı, sonuç olarak kızın hayatını elinden almaya başladı. ikinci kitabın sonunda harry, ginny'yi kurtardı ve günlüğü basilisk zehrine sahip dişi batırarak yok etti ve böylece onu (kitaplarda) yok edilen ilk hortkuluk yaptı. harry'nin dumbledore'a günlüğün davranışlarıyla ilgili yaptığı bilgilendirme dumbledore'un voldemort için, bir değil de birden çok hortkuluk yapmış olabileceği yönünde sezilerini başlatan olay olmuştur. "beni en çok cezbeden ve düşündüren şey günlüğün bir koruyucu kadar bir silah olarak da düşünülmesi", voldemort'un bir çeşit yedekleme yapmış olabileceğini ima etmektedir. ayrıca malfoy'un, voldemort'un günlüğün okula gizlice sokulması için emir vermesini beklemeye niyetli olduğundan bahsedilip günlüğü voldemort'un ilk düşüşünden önce almadığı söylenmiştir. voldemort lucius'u gerçeği öğrenmek için zorlayana kadar günlüğün yok edildiğini bilmiyordu ve onu öylesine çileden çıkarmıştır ki lucius hiç düşünmeden kendi ruhundan bir parçayı vermeyi kabul etmiştir.

    rowling'e göre günlük, bir mülakatta belirttiği üzere, çok korkunç bir nesnedir: "küçük bir kız için cezbediciliği ona içini dökebilmesidir." rowling'in küçük kızı diane buna yatkın yapıdadır ve en büyük korkusu birinin günlüğünü okumasıdır. bu rowling'e, aslında ona güvenen kişiye karşı bir günlüğe sahip olma fikrini vermiştir. ginny'nin ölüp riddle'ın kaçmayı başarması durumunda ne olacağı sorulduğunda rowling düz bir cevap vermeye karar vermiştir ancak şunu söyler "bugünün voldemort'unu ciddi biçimde güçlendirirdi."
hesabın var mı? giriş yap