4 entry daha
  • teknik universitelerin son siniflarinda*, diger cogu universitelerde de yukseklisans dersi olarak okutulan makine muhendisliginin mekanik alaninin en temel meslek derslerinden birisi.
    konu itibariyle son sinif makine muhendisligi ogrencisinin "bana bu yaramaz, allaam son sinifta da mi mokoko" diye aglayabilecegi kadar teori iceren ders.
    aslinda her muhendisin bismillahi, onermeler uzerine kurulu bu ders, fizikcilerin basina bela klasik newton mekanigi kadar olmasa da teoremin (bkz: euler bernoulli beam equation) farkli mekanik sinir degerlemlerini (ing. boundary conditions) gozonune alan cozumlemelerini icerir.
    mekanik titresimler, uzmanlik alani olarak kontrol, mekatronik, mekanizma teorisi gibi alanlari secmeye karar vermis son sinif makine ogrencisine tavsiye edilecegi gibi yapi mekanigi, tasarim, uretim muhendisligi konularinda yola devam etmek isteyenlere tecrube ile sabit seklinde lafa giren eski mezunlar tarafindan siddetle onerilir.
    bu dersi hakkiyla alip gecen ogrencinin mekanik sistemlerin dinamik modellemeleri konusunda sirti yere gelmez.
    dersin gorunusu acisindan uygulamaya cok uzak gibi dursa da sanayide makine muhendislerinin cuvalladigi* en birincil alandir, uygulamaya acik, sistem gelisimi, hata tespitinde ilk bakilmasi gereken yerdir.
    konusunda uzman (bkz: nevzat ozguven) hoca tarafindan verildiginde, son sinif makine kosusunun surpriz tayi oluverir.
    mems'i elektrik muhendisligine kaptiran makinecilerin, piezoelektrik uygulamalarda da ((bkz: aktif suspansiyon), (bkz: titresim analizi), (bkz: piezoelektrik ultrasonik motor), (bkz: ultrasound) bu liste uzar gider) treni kacirmamak icin, son bi caba, asilmalari gereken daldir.
    mekanik bilgisi sifirin altinda elektrikcilerin elinde ne idugu belirsiz urunlere donusen basta piezoelektrik motorlar olmak uzere tum resonant piezo cihazlardan nemalanacak en birincil meslek grubu makinecilerin kutsal kitabi (bkz: otostopcunun galaksi rehberi).
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap