18 entry daha
  • işverenin kadın çalışan tercih etmemesinden kaynaklı sorundur.
    buraya erkek olarak ahkam kesmeyr gelenler kendileri masabaşı işlerde çalışırken kadınların tır şoförlüğü, otobüs şoförlüğü, tuvalet temizliği yapmasını isteyip yapmadıkları için de aşağıladıktan sonra bana hiç samimi gelmiyor.
    eğer özelde bir pozisyon için erkek ve kadın aday varsa erkek olan tercih ediliyor. çünkü kadının doğum izni var, süt izni var. bu yasal hakları bile kadına çok gören işverenler var bu ülkede.
    ben anne sütü sadece üç ay alabilmişim annem çalıştığı için.
    hani ilk altı ay anne sütü çok önemli ya, o da sözde.
    iş hayatında kadınlar üzerine olan argümanların hiçbiri samimi gelmiyor çok üzgünüm ki.
    kadın neden ırgatlık, amelelik yapmıyor diye sorgulayan insan akşam annesinden, eşinden yemek, temizlik ve ütü beklediği sürece kadın ırgatlık ve amelelik yapmayacak arkadaşlar.
    eğer kadın bu işleri yapıyorsa evde yemeğini temizliğini siz yapın o zaman belki samimi bir söylem olur eylemleriniz.
    hiçbir kadın evde oturmak istemez, şeyma subaşı gibi zengi koca bulayım, kapağı atayım kesimi sizin sandığınızdan çok çok azdır. siz bütün kadınları öyle görüyorsunuz ya şunu bilin isterim devlet bile müfettiş adaylarından %10 u kadın olacak şekilde alım yapıyor.
    kadın belki daha iyi bir okul bitirmiş, daha donanımlı daha bilgili ama askerliğini yapmış ortalama bir okul mezunu bir erkek bu kadının rakibi olarak tercih sebebi görülüyor.
    yattığınız yerden kadınları aşağılamadan, onlardan bişey beklemeden, kendi ayaklarınız üzerinde ne kadar durabiliyorsunuz? burada evde oturuyor diye yerdiğiniz kadına bile o kadar muhtaçsınız ki, pek çoğunuz kadınsız aciz varlıklarsınız o nedenle geçin bu işleri. söylediklerinizde samimi olun.
    hanginiz 25 çeşit yemek biliyor? hanginiz gece çocuğu ağlayınca uyanıyor?
    işvereni zengin edicem diye iki kuruşluk iş yapıyor olmanız burada çalışma arzusu içinde olup önüne taş koyulan kadınları eleştirme hakkı vermiyor size.
    özellikle bir kaç entry üstteki yazar gibi saçma sapan yanılgı, önyargı ve egolarla buraya yazıyorsanız ilk önce kendinize gelin, haddinizi bilin. sonra insan olmaya çeyrek yaklaşırsınız belki.

    edit: bir de çalışsalar sanki hepsine iş verebilecek bir durum varmış gibi bir ortam yaratılmış. benim üniversiteden sonra işe girene kadar göbeğim çatladı ki hala kurslarla vs uğraşıyorum şu ülkedeki iş ortamına güvenmediğim için. madem bu kadar iş var ve çalışmıyor çoğu kadın ben neden bu kadar eziyet çektim o zaman?
14 entry daha
hesabın var mı? giriş yap