15 entry daha
  • uzun zamandır yeni baslayan diziler icerisinde ilgimi ceken ve hayal kırıklıgına ugratmayan tek dizi. harika atmosfer, harika muzikler, muhtesem kostumler, olusturulmus cok saglam oyuncu kadrosu ve ilginc hikayesi yanında sadece garnitur. dizinin karnesi de simdilik cok iyi; imdb 9/10 rotten tomatoes 95% amazon 4.9/5.
    aslında dizi meshur kadın komedyen joan rivers'ın hayatından esinlenmis. bu yuzden bence spoiler vermeden, dizinin hikayesinden bahsetmenin en guzel yolu biraz joan rivers'ı anlatmak.
    rivers 1933 new york, brooklyn'de yahudi bir ailede dunyaya gelir. babası doktor annesi ise ev hanımıdır. 1954'te sadece kadınlara egitim veren barnard college ingiliz edebiyatı ve antropoloji bolumunden mezun olur. 1955'te evlenir, fakat evliligi cok kısa surer. bu donemde greenwich village'te komedi kluplerinde stand-up gosterileri yapmaya baslar. en cok sahne aldıgı klupler arasında meshur "the bitter end" ve "the gaslight cafe" de bulunmaktadır. o donem komik kadın oyuncular vardır fakat kadın komedyen diye birsey yoktur. 1950'lerde kadının toplumdaki yerini cok acıklamaya gerek yok zaten ama yahudi cevreleri daha muhafazakar ve erkek dominanttır bu sebepten "dul kadın" rivers'ın komedi kariyeri hic hos karsılanmaz.
    joan rivers aradıgı cıkısı 1965'te talk showun kralı olarak bilinen johnny carson'ın the tonight show'unda gorunerek yakalar. donemin komedyenlerine kıyasla joan cok daha sivri dillidir, sert ve acımasız bir espiri anlayısı vardır. ozellikle kadına toplumca bicilen rolu ve erkekleri elestiren sakalar yapmasından kimileri rahatsız olmaktadır. joan rivers 1967 joan rivers 1970 fakat joan o kadar zeki, hazır cevap ve komiktir ki insanlar onu izlemekten kendilerini alamaz. joan kadınlara yapılan haksızlıga karsı komedi yoluyla tepki gostermenin kapısını acmıs olur.

    joan yıllarca johnny carson'la birlikte yazar ve yedek sunucu olarak the tonight show'da calısır. 1986'da fox tv joan'a kendi talk showunu teklif eder. the late show'un baslamasıyla joan rivers ilk kadın talk show sunucusu olur. biraz ihanete ugradıgını dusundugu icin biraz da erkek egosundan dolayı johnny carson, joan ile konusmayı keser ve onun the tonight show'a cıkmasını tamamen yasaklar. isin acı kısmı jay leno ve conan o'brien bu yasagı devam ettirir. 2014'te jimmy fallon'ın showu devralması ve yasagı delmesiyle joan kariyerinin basladıgı programa konuk olur. bundan kısa bir sure sonra da hayatını kaybeder. belki de bu vedayı beklemistir.
    gordugunuz gibi dizinin bize sunacagı daha cok sey var. karbon kopya gibi arka arkaya patlak veren salak televizyon dizilerinden cok daha fazlası, cok daha farklısı the marvelous mrs maisel. basladıgınıza kesinlikle pisman olmayacagınızı garanti ederim.
375 entry daha
hesabın var mı? giriş yap