19 entry daha
  • kisilere göre farkli amaç tasiyan bir eylem...

    kisi eger baska su bulamadigi için rakiya zemzem katmissa, kendince masumdur, fakat raki içmek günahsa, bir günah islemistir.

    kisi eger tadi daha güzel oluyor diye rakiya zemzem katmissa, kendince mutludur, fakat raki içmek günahsa, bir günah islemistir.

    kisi eger aklinca günahina günah katmak için rakiya zemzem katmissa, kendince cesurdur, fakat raki içmek günahsa, bir günah islemistir.

    kisi eger günah olusunu ortadan kaldirir zanniyla rakiya zemzem katmissa, oldukça saftir, fakat raki içmek günahsa, bir günah islemistir.

    kisi eger ne yaptiginin farkinda olmadan rakiya zemzem katmissa, hayli dalgindir, fakat raki içmek günahsa, bir günah islemistir.

    içkinin insana insan özelligini veren akil gibi olaganüstü bir mekanizmayi çalismaz hale getirdigi için yasaklanmasi çerçevesinde, raki içmek de günah olabiir. tanri bir günaha bir günah yazar.

    onu kizdirip daha çok günah almak mümkün degildir.

    fakat burada asil anlasilmasi zor olan, zemzemin kutsal bir su, rakinin da yasak bir içecek olduguna inanmayanlarin neden bunu kendilerine dert ettikleridir.

    inananlarsa zaten bu kelimelerin yanyana gelmesine bir türlü anlam veremezler ki..
37 entry daha
hesabın var mı? giriş yap