• ekonomik belirsizliklere bağlı olarak temkinli yaklaşılarak konuşulmayan politikadır.*

    akp dışında iktidara gelecek herhangi bir parti için de geçerlidir önermem. şuandaki ekonomik koşullar zaten kıl tartar terazide duruyor. seçim yatırımı olarak mazot 1 ytl olacak tadında vaatlerde bulunmak o partinin iktidar olması durumunda uygulayamayacağı bir politika olacaktır.
    vergi her vatandaşın bir ödevidir ancak uygulanan politika vatandaşın zorunlu harcamalarını vergilendirip kamu bütçesindeki dengeyi bu yolla gidermeye yönelik çalışmaktadır. bu durum ekonomiyi açmaza götüren yegane sebeptir. çünkü gerçek bir üretime * dayalı bir vergilendirme olmadığı için geri dönüşü enflasyon olarak ortaya çıkmakta ve bu her geçen gün artmaktadır. ekonomi, bireyden firmaya her türlü tüketim ve üretim faktörünün birlikte hareket etmesi gereken olgudur. bu olgunun sadece tüketim kanadı büyür üretim kanadı taşıma su * ile döndürülürse vergilendirme beldeki kemeri değil boğazdaki kemeri sıkar ve gün be gün ölüme götürür.
    bir parti lideri olsam iktisadi olarak söyleyeceğim iktisadi politika unsuru tarım olurdu. bu konuda çiftçileri ve sistemden çıkan çiftçileri geri döndürecek projeleri hızla üretip uygulayacağımı vaat ederdim. çünkü hammadesi elimizde olan en büyük ekonomik kalem tarım. maliyetlerini kademeli olarak aşağıya düşürüp bir tarım sezonunda piyasadaki fiyat bozukluğu önemli ölçüde düzeltilebilir ve bu sürdürülebilir kılınırsa sezon geçtikçe bu alandan yurtdışı geliri de elde edilebilir hale gelir. belli başlı sanayi kalemlerindeki dışa bağlılık zaten ekonomik koşulları zorlarken buna gıda ithalatı da artarak eklenirse ve buna bir çözüm üretilmez ise boğazdaki kemer daha da sıkılacaktır.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap