1 entry daha
  • hikayesi efsanevi olmakla birlikte, imparator qin shi huang'ın ölümsüzlüğü araması için yolladığı bu şahıs aslen ilk seferinden sonra geri dönmüş ve imparator'dan 3.000'er adet dişi ve erkek istemiştir.

    bu da elemanın ıssız bir ada bulduğu ve yerleşmeyi düşündüğünü akla getiriyor. bu adanın (veya adaların) japonya - tayvan arasındaki adalardan biri olması muhtemel.

    öte yandan günümüz japon halkının %98'e yakınını oluşturan yayoi'ler, m.ö. 300 - 400 yılları arasında kuzey'den sibirya - kamçatka üzerinden japonya'ya geldiklerinde beraberlerinde demir işçiliğini de getirmişlerdir - yani m.ö. 219'da japonya'da yaklaşık 150 yıllık demir işçiliği birikimi vardı.

    zaten xu fu'nun olası çıkış noktalarına bakarsak japonya'da varabileceği en yakın ve olası nokta kyushu adası (en güneydeki ada). buraya gelen 6 küsür bin kişinin tüm japonya'yı bir insan ömründe etkilemesi çok zor bir ihtimal.

    her ne kadar çinliler -büyük doğruluk payı olmakla birlikte- japon kültürünün çin'den devşirme olduğunu iddia etmeyi sevselerde -gerçekten de öyle-, xu fu'nun japonya üzerindeki etkisi ya hiç yok ya da oldukça kısıtlı olsa gerek.

    xu fu eğer yaşadı ise -ve gemileri batmadıysa- çok büyük ihtimalle bulduğu uzak ve görece ıssız bir adada kendine bir kasaba kurmuş ve buranın yegane hakimi olarak mutlu bir hayat sürmüştür.

    ya da çok izole bir yere gittiyse pek uzun keyif sürememiştir -erken dönem amerikan kolonilerinin çoğu felaketle sonuçlandı-. kyushu gibi hem civar toplumlara yakın hem de geniş topraklara sahip olduysa bu durumda da kısa zamanda asimile olduğunu söyleyebiliriz. çünkü kyushu'da geride bıraktıkları bir eser, kalıntı, yazıt -bildiğim kadarıyla- yok.
hesabın var mı? giriş yap