aynı isimdeki diğer başlıklar:
554 entry daha
  • ortadoğu ülkelerinde icra edilmesi zor meslek.

    " yıl mayıs 2014: kayseri'de tartışma sonucu yumruk attığı ve başını zemin çarpan müdür yardımcısı mehmet aktaş'ın kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmesi nedeniyle tutuklanan öğrenci f.ş., 'kasten yaralamadan ölüme sebebiyet vermek' suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı. mahkeme heyeti, tutuklu sanık f.ş.'nin cezaevinde kaldığı süreyi göz önüne alarak tahliyesine karar verdi.

    yıl 2013: meslek dersleri öğretmeni ihsan tetikçi, yoklama sırasında sınıfta olmayan 17 yaşındaki öğrenciyi "yok" yazdı.
    20 dakika sonra sınıfa giren genç öğretmeniyle tartışmaya başladı. yanında taşıdığı bıçakla tetikçi'yi bacağından yaralayıp kaçtı.

    yıl 2012: edinilen bilgiye göre, gelen olayda bir sınıfta ders sırasında yaramazlık yaptığı iddia edilen 9. sınıf öğrencisi j.a'yı (16) edebiyat öğretmeni mustafa öztürk (43) uyardı. öğrencinin uyarıya uymaması üzerine öğretmen öztürk, j.a'yı sınıftan çıkarıp idareye götürmek isterken j.a, koridorda birlikte yürüyen öğretmenini karnından bıçakladı.

    yıl 2013: muş'ta karnesinde matematik dersinden zayıf not aldığını görünce sinirlenen anadolu öğretmen lisesi son sınıf öğrencisi f.a.k. iddiaya göre babası jandarma uzman çavuş h.k. ile birlikte öğretmeni süphan ateş'i dövdü.

    yıl 2013: mardin'de bir okulun müdür yardımcısı ile öğretmenlerinden biri, tartıştıkları bir öğrencinin boksör velisi tarafından dövülerek hastanelik edildi. müdür yardımcısına 15 gün iş göremez raporu verildi.

    yıl 2012: yozgat'ta geçen yıl öğretmenine sessizce yaklaşıp vurduğu için okuldan atılan bir öğrenci, dün aynı okula gelerek öğretmenlere bıçakla saldırdı.

    yıl 2018:öğrencilerinin önünde dövüldüğü belirtilen d.ç., önce okul yöneticilerine durumu bildirdi, ardında da çivril devlet hastanesi'ne giderek darp raporu aldı.

    yıl 2018: trabzon'un tonya ilçesinde, atatürk çok programlı lisesi müdürü ahmet gürpınar, okuldaki uygunsuz davranışları nedeniyle odasında uyardığı 10'uncu sınıf öğrencisi k.e.'nin yumruklu saldırısına uğradı.

    yıl 2017: karabağlar atatürk anadolu teknik lisesi müdür yardımcısı erol gönç, okul bahçesinde okulla ilişiği olmayan kişilerce darp edildi, yüzünde sigara söndürülmeye çalışıldı.

    yıl 2017: aralarında daha önceden husumet bulunan necla k. ile öğretmen taştan, okul koridorunda tartışmaya başladı. tartışmanın büyümesi üzerine necla k, bıçakla öğretmen taştan'ı sırtından ve bacağından yaraladı.

    hepsini unuttuk kardaşım unuttuk. dün ortaya çıkan rezilliği de unuturuz hiç merak etmeyin. bir gün geçti, kaldı iki gün, az kaldı unutacağız. sonra hiçbir şey olmamış gibi devam edeceğiz. çünkü biz birbirimize sahip çıkmayan 1 milyonluk bir topluluğuz. sahipsize herkes bir tekme atar.

    şimdi biz bütün bunlardan dolayı kime soruşturma açacağız ey yetkililer? biz öğretmenler olarak milli eğitimin evlatları değil miyiz? evladına ne zaman sahip çıkacak eylemler yapacaksın? bizi kurdun köpeğin azılı dişleri arasına atmayı ne zaman bırakacaksın ey milli eğitim?

    ama doğru, en büyük suçlu biziz. en suçlu en cezayı hak eden biziz. çünkü 1 milyon öğretmenin olduğu bir ülkede savunma bakanı eğitim bakanı oluyorsa, tek bir öğretmen o koltuğa oturmuyorsa, 1 milyon olarak oturtamıyorsak, bizden suçlusu yok!

    ey milli eğitim! öğretmen maaşı vekil maaşından az olmasın felsefesinden, ilkokul mezunu servis şoförünün "ben öğretmenden daha çok kazanıyorum, sizin iş yapılmaz, günde 1 saat getir 1 saat götür o kadar" diye öğretmene hava atıp küçük görme konumuna geldiği bir ülkede, sen bitmişsindir. yoksundur. yok!

    sınıfta otorite sağlayacak ne bıraktınız? fen lisesinde, iyi puanla gidilen anadolu liselerinde herkes otorite sağlar. ben hiç duymadım oralarda böyle şeyler oluyor?
    ( ha olur illaki dünyada tamamen temiz ne kaldı ki) peki ya meslek liseleri? hiçbir amacı olmayan, sınavlarda sıfır puan alarak oralara attığınız, sırf günü boş geçmesin ve ağır işlerde çalışmayayım diye hadi okula gideyim diyen güruhların olduğu yerde, sınıf yönetimini sağlayacak ne bıraktınız? o öğretmene kurban olsun herkes, daha ne yapsın, bütün o pisliklere mesleğinin ilk prensibi olan peygamber sabrını gösteriyor.sen dili ben dili yok bilmem ne hikaye,işlemez onlara.

    80 milyon olarak eğitimi öldürdük cenazesini kaldıran yok."
569 entry daha
hesabın var mı? giriş yap