44 entry daha
  • toplumumuzda "kitap okumak insana bilgi, kultur, gorgu, bilgelik katar" minvalinde bir algilama var bunu yanlis buluyorum. ınsanlar saniyor ki sabahtan aksama kadar roman okurlarsa kultur seviyeleri artacak, daha entelektuel falan olacaklar. yahu behzat c izlemekle emrah serbes'in her temas iz birakir kitabini okumak arasinda ne kadar fark olabilir ki? ayni sey tum romanlar icin gecerli. yani sirf kitap okumak icin kitap okuyunca monser olmuyorsunuz.

    kitap okumak bir zevktir, zevk alan okur, almayan okumaz. turkiye'deki kultur seviyesi, cehalet duzeyi, egitimsizlik falan kitap okumamaktan degil, bilgiye kapali olmaktan kaynaklanan bir durum. adamin ogrenmeye ve uygulamaya allerjisi var cunku elinde siki sikiya sarildigi degerleri muhafaza etmesi cahil kalmasina bagli.

    sadece yatili okulda ve askerde kitap okudum, o da zaman oldurmek icindi. izledigim belgesellerin, yaptigim arastirmalarin ve hatta google'in veya youtube'un yarisi kadar bana bir sey katmamistir okudugum yuz kusur roman. kurgulanmis bir hikayeyi okumak, dinlemek veya izlemek en fazla size ilham verir, bir konu hakkinda gercek ve dogrudan bilgi vermez.

    okuyanlar bilir mesela gosteri peygamberi diye bir kitap var, icinde onlarca leke nasil cikartilir temali sacma bilgi barindiriyor, hic faydasini gormedim simdiye kadar ama halen hatirliyorum bu romani okudugumu cunku guzel vakit gecirmemi saglamisti.

    ama bir michael greger how not to die veya ne bileyim bir stephan hawking a brief history of time falan cok daha faydali icerikler sunan kitaplar. hatta gidin bir hobi elektronigi veya ne bileyim bir pic programlama kitabi alin size cok sey katacaktir.

    mesele su ki bizler zevk icin okunan veya bilgi almak icin okunan kitaplari ayni potada eritip, cok kitap okumus olmayi kisisel bir kazanim olarak goruyoruz. yukarida yapilmis olan listedeki kitaplar cop degildir, iyi vakit gecirmek icin birer aractir. zevk almiyorsaniz zorlamayin kendinizi okumak icin cok sey kaybetmezsiniz.
46 entry daha
hesabın var mı? giriş yap