4 entry daha
  • başlığı açan arkadaşa;

    rahat değil abicim bencil ve medeniyetsiz desen daha anlaşılır olurdu.

    rahatlık; akşam saat 22 de "babacım ben sevgilim berkcan da kalacağım bu gün, sabah görüşürüz" demesi ve akabinde "tamam kızım kendine dikkat et" cevabını almaktır.

    var mı bizim toplumumuzda buna bu cevabı verecek bir baba ve ya abi? bence çok çok nadir belki 10 milyon kişi üzerinde anket yapsalar belki biri bu şekilde "evet olabilir" diyebilir.
    (bak "yüz kişiye sor" demiyorum "10 milyon kişiye sor" diyorum.)

    işte bunun adı rahatlıktır, fakat senin anlatmaya çalıştığın şey medeniyetsizliktir, cahillik ve bencilliktir.

    girdiği barın veya kafenin tuvaletini kendinden sonra başka birinin kullanabileceğini düşünememektir. aptallıkla eş değerde bir olgudur bu.

    çocuğuna bakmayan kişide aynı aslında. o çocuk dünyanın en önemli varlığı onun için. evet benimde çocuğum olsa öyle olur fakat bir farkla, her ne kadar önemli olsa da o çocuk, bir başkasına rahatsızlık veremez. çocukları ile ilgilenmeyen ve etrafı rahatsız eden anne babaların bencilliklerinden, cahilliklerinden dolayı o çocuk çevreye rahatsızlık verir. bunun adı da rahatlık değil gene aptallık, cahillik veya medeniyetsizlik olur. bencillik olur.

    yola sümküreni demişsin de ben alanya da, tam turist sezonunun ortasında, cıvıl cıvıl dolu bir saate ana cadde üzerindeki durağın yanındaki ağaca işeyen adam gördüm yahu.

    o otobüs durağa yaklaşırken gördüm, içi turist dolu, hadi geçtim yurt dışından gelmiş insanları, lan o durakta sabahın 7 sinden akşamın 12'sine kadar insanlar bekliyor be amına kodumun hıyarı senin sidik kokunu mu çekecek bu millet?

    aklı çalışsa hadi ayıbı felanı geçtim, sırf bu dediğimi düşünebilse yapmaz

    bu rahatlık mı sence? bence süzme aptallık, medeniyetsizlik ve cahilliktir.

    söylemiş olduğun şeylere sonuna kadar katılıyorum arkadaşım fakat adı rahatlık değil bunun. türk toplumu; genel olarak baktığında okumuşu da okumamışı da cahil olan, medeniyeti sadece çıplak gezmek veya alkol içmek sanan bir aptallar topluluğudur.

    (bu kişiler o kadar fazladır ki, aradaki senin benim gibi "lan buda yapılır mı" diyenler veya en azından "tanımasam da o kişiyi ayıp olur" düşüncesi taşıyanları bir çark misali eritirler)
hesabın var mı? giriş yap