• bilgilendirme: merhaba arkadaşlar.
    forumdayim adlı yazar arkadaşımızın dediği gibi resmen enrtyi yazdıktan sonra fırınımız yola çıkmış! dün akşam 20:30 civarı arçelik tarafından arandık, değişim talebimimizi kabul ettiklerini, sosyal medya paylaşımımızı da gördüklerini söylediler!!! bugün 13:30-14:00 arası gelip yeni fırının kurulumunu yapacaklarını söylediler yaptılar. ilk aldığımızda bile kurulum bu kadar hızlı gerçekleşmemişti.

    patlama nedeni kesinlikle kullanıcı hatası değil. yemeklerin besin değerini kaybetmemesi için kullandığımız yağlar genelde 170 derecenin üzerinde yanmaya başladığı için fırınımızı asla 170/180 derecenin üzerinde açmam. yemeğin fırlayıp camı kırması gibi bir durum da yok. o zaman bu kadar hakkımızı arayacak yüzümüz olmazdı.

    bazı sivrizekalı arkadaşlar arçelikten ürün alıp şikayet etmemizi yadırgamış. hatta neandros adlı sivrizekalı ayrı bir yazar arkadaşımız şöyle bir cümle kurmuş. enrtysi yazar olmayan arkadaşlara kapalı anladığım kadarıyla. "zengin göstersin diye kasıp, pintilikten veya parasızlıktan ucuz üretici tercih edene az biledir" arçelikten ürün aldık diye bize kızanları anlıyorum ancak böyle sivrizekalı arkadaşları anlamıyorum. bu nasıl bir densizlik??

    burası yeni taşındığımız bir ev ve ankastre seçimini malesef ki ev sahibi yaptı. biz değil. biz asla arçelik markasını tercih etmezdik ama seçim şansımız yoktu. arçelik markasını hediye dahi gelse almak alınmak istense kesinlikle evimize sokup tercih etmeyeceğiz artık. yaptıkları tüketici ile dalga geçmekten başka birşey değil. biz değişim konusunda ısrar etmeseydik, buraya yazmasaydık asla değişim talebimizi kabul etmeyeceklerdi. müsterisini kesinlikle ciddiye almayan bir firma.

    işin patlama kısmı ile dalga geçen abartılı bulan diğer arkadaşlara da patmala nedir ne demektir diye googledan bir bakınıp aramalarını okumalarını ufuklarını genişletmelerini öneririm.

    hakkımızı aramamız hususunda bize destek olan arkadaşlara çok teşekkür ederiz.

    fırınımız değişse de psikolojik olarak günlerce bizi yordukları, evimizde bomba patlamışcasına aklımızın yerinden çıkmasına neden oldukları için son olarak arçelik pişmanlıktırarkadaşlar. almayın aldırmayın.

    12 şubat tarihinde yetkili servis tarafından kurulumu yapılan ankastre fırının 16 şubat tarihinde, ikinci kez kullanılması sırasında patlaması ve bunun sonucu olarak cam kapağın tuz buz olması sonucu yaşanan rezaletler silsilesi... sıfır alınan yepyeni fırının bomba patlar gibi patlaması normal midir bilmiyorum ama sonrasında yetkili servis, bölge müdürlüğü ve çağrı merkezi arasında kaldığımız durum gerçekten sinir bozucu bir rezalet ortaya çıkardı. şöyle ki, muhattap olunan hiçbir insan evladı fırının patladığı gerçeğini idrak edememiş, ürünün sadece camı kırılmış gibi parça değişimi ile yetinmemizi beklemiştir.
    önce gelen servis yetkilisi amca kapağı tuz buz olmuş fırınla uzun uzun bakıştıktan sonra 3-4 tane fotoğraf çekip mekanı terk etti. yahu patladı diyoruz, bir içine bak bir şey yap... yok, fotoğraflar yeterli olurmuş! çağrı merkeziyle defalarca konuşup, parça değil ürün değişimi istediğimizi bildirmemişiz gibi 26 şubat'ta parça değişimi için aradılar. parça değişimini kabul etmediğimizi, arçelik'ten yetkili bir birimin aramasını rica ettik. bugün 6 mart... 10 gün boyunca çağrı merkezini darlamamız sonucu sonunda yetkili bir şahıs bize ulaşma zahmetine girdi. "bölge mühendisi" (hey be koçum!) arkadaş çağrımızı incelemiş ve parça değişiminin yeterli olacağını uygun görmüş. nasıl yetenekli bir mühendis ise yetkili servis tarafından çekilen 3-4 cam kırığı fotoğrafıyla böyle erdemli bir karar vermiş. yahu fırın patladı diyoruz, cam kırılması bunun sonucu diyoruz, bir daha patladığında bize bir zarar gelirse ne olacak diye soruyoruz. haklıymışız ama bölge mühendisinin tespiti sebebiyle hiç bir koşulda ürün değişimini gerçekleştirilemeyeceğini bildirdiler. gittiğiniz doktorun bir kaç fotoğrafa bakıp teşhis koyduğunu düşünün. hastasınız veya değilsiniz diye... bu öyle yetenekli bir bölge mühendisi!
    şimdi bu fırını ne yapmalı? yakıp sokağa mı atmalı? parça değişimi sonrası her kullanımda içerideki odalara mı kaçmalı? adrenalin olur, çalıştırıp önünde mi yatmalı?
    türkiye'nin en köklü markalarından biri tüketicinin sağlığını nasıl riske atar? illa o cam parçaları birinin vücuduna mı saplanmalı? yarın öbür gün sosyal medyada fırını sokakta ateşe verdi diye görürseniz şaşırmayın, küçük bir cinnete bakar!

    patlayan fırın
23 entry daha
hesabın var mı? giriş yap