• kesinlikle, hayatımızda var olan teknoloji düzeyi arttıkça insanlık olarak güzel şeylerin farkına varamaz hale geldik. daha doğrusu o güzel olan "şeyler" sadece tüketilmelik hale geldi.

    mutluluğumuz dahi fast food ayarında. hızlı, tatmin edicilikten uzak, besleyici değil, tatmin edici de değil ama sürekli bedenin istediği bir şey oldu.

    sosyal medyaya yüklediğimiz her fotoğraf, her story, yolculuklarımızda okuduğumuz her tweet bizi "fast food" yaşayan birisi haline getirdi. mutluluk ve hayattaki güzel şeyler, en azından bence, hemen ortaya çıkmıyor. kendilerini yavaş yavaş belli ediyor ve siz kabullenerek yaşıyorsunuz. ama artık mutluluk megabyte lara sığdırılmış.

    günümüzde artık çok az insan sevdikleriyle buluşmak için buluşuyor. asıl gizli ve söylenmeyen amaç bunu sosyal medyada duyurmak oldu gibi geliyor. açıkcası bu artık bana fazla geldi. peki ne mi yaptım? sosyal medyaya dair neredeyse tüm hesaplarımı kapattım. çünkü kendimin de istemediği bir yöne evrilir hale gelmiştim. bunu da engelledim kendimce.

    evet biraz kendimi de saldım şu aralar ama en azından yeni biriyle tanışmak uzun zaman sonra heyecan verir oldu. ve en azından artık teknolojiyi başkaları için değil kendim için kullanıyorum. en azından biraz daha yavaş yaşıyorum.

    bu konuda fazla doluyum sanırım yazı biraz dağılmış olabilir. özür diliyorum.
hesabın var mı? giriş yap