5 entry daha
  • objektif bi degerlendirme olmayacagindan sacma dayatma. notlari dusuk olan ogrenci ogretmeni tarafsizca degerlendirebilir mi? ya da cocugunun notlari dusuk olan veli. meslek liselerinde cekilen videolari hatirlayin. o azmanlar, binbir guclukle ders anlatmaya calisan ogretmene not vericek.
    sadece ogrenci-veli degil idare ve zumre ogretmenleri de not verecek. misal benim zumrelerle aram super. ozel hayatta da sik sik gorusurum. onlari tarafsiz degerlendirebilir miyim? ıdare desen kimisi sendika ayrimi yapar kimisi de ayip olmasin kac yillik ogretmenler sonucta diye herkese sisirme not verir.
    birisi de yazmis ki yatan ve calisan ogretmeni ayirt eder. keske etse keske gercekten yatan ogretmenler artik mebden ayiklanabilse. ama siz bu ulkede hangi mulakatta objektif degerlendirme gordunuz de bu sistemden fayda bekliyorsunuz?
    edit:en komiği de öğretmenlerin ağlaştığını söyleyen tipler. öğretmenler isterlerse seyirciye oynamayı çok iyi becerirler. verirsin bol puanları, sözlü notlarını; kimi liselerde 5 dk ders işleyip boş bırakırsın sınıfı senden iyisi olmaz. bunların olmaması için endişelenmesi gerekenler sadece öğretmenler değil herkes.
125 entry daha
hesabın var mı? giriş yap