• mendil satan çocuklara karşı ezbere tavır? nasıl bir şeydir? e malumunuz;
    ya yokmuş gibi davranılır, ya yüzüne bakmadan belki bir kafa hareketiyle veya tek bir sözle reddedilir. bu reddetme işlemi sırasında hem o ‘pis çocuk?‘tan nefret edilir hem de çevredeki 'society'e “ben bilinçliyim, çocukların çalıştırılmasına karşıyım” mesajı verilir. bu sayede güvenli alanda o tatlı temiz popoların yaşamı çağdaş uygarlıklar güvencesiyle sürdürülmüş olur.
    “vay efendim o yaştaki çocuklar çalıştırılır mı! şimdi sen alırsan o çocuğu çalıştırmaya devam edecekler! ”
    peki soruyorum be amına koduğumun evladı;
    ıce mocha'ya 20 lira verirken gözünü kırpmayıp o çocuğa 1 liranı 'kaptırmadığın’ zaman yapmış olduğun şeyin vücut karşılığı “kapitale domalırken fakire gözünü kapamak” değilse nedir? o çocuğu çalıştıran ya da dilendiren de o kapitalin ta kendisi değilse kimdir? baban mı gönderdi alev topunu?
    çok yiyor görünmemek için tabağında yemek bırakmayı nezaket zanneden sıradan bir gerizekalının '1 lira’ kadar küçük bir paranın bir insanın hayatına edeceği tesir konusundaki duyarlılığı inanılmaz!
    şimdi sanmayın ki ben o 'gerizekalı amına koduğumun evladı’ diye tabir ettiğim beşerlerin yaptığını yapmıyorum. valla ben de farkında olmadan veya farkında ama korkak olarak çok kez o reddetme eylemini yaptım ve sanırım hala yapıyorum.
    galiba hepimiz 'amına koduğunun evladı’ birer 'gerizekalı'yız.
    çok üzgünüm. umarım adam oluruz, pek yakında..
hesabın var mı? giriş yap